Matar A Un Rossinyol

Páginas: 7 (1563 palabras) Publicado: 26 de octubre de 2015





Matar un rossinyol

HARPER LEE





Javier Meliá Sevilla









Resum


Valoració crítica


Desenvolupació d'un tema







Matar un rossinyol


Resum:

Aquesta història tracta sobre la xiqueta anomenada Scout i la seua família amb el seu germà major en Jem i el pare Atticus Finch on narra les seues històries.
La família Finch era una de les que sempre havien estat al poble i tots elsconeixien. La mare de en Jem i Scout es va morir quan Scout era molt xicoteta i no tenia records de la seua mare encara que en Jem si se enrecordava,.
Per ajudar, Atticus va contractar una dona major que se deia Calpurnia que treballava en casa cuinant i vigilant als seus fills, ja que el seu treball no li permitia estar molt de temps a casa. Atticus treballaba com advocat i tenia un despatx aljutjat de Maycomb que era el poble on vivien.

Un dia van conèixer a en Dill el nebot de la senyora Rachel Haverford la seua veïna, en Dill volia saber qui vivia al costat que on semblava que no vivia ningú, pero els dos germans li van dir que vivien els Radleys que eren una família que el seu xiquet Arthur Radley a qui li deien Boo Radley, fa molts anys (ells encara no havien nascut) eixia ambuna banda de xiquets que sempre feien trastades i com diu al llibre “una nit que estaben mes animats” van agafar un cotxe que no era seu i van impedir que el detingués el agutzil del poble, i com tots en el poble es coneixien els van cridar per jutjarlos i els van condenar a l'escola industrial, no era una càrcel ni res paregut pero el senyor Radley li va semblar una vergonya i li va dir al jutgeque si deixava a Arthur sense càrrecs no tornaria a fer res més, com tots sabien que el senyor Radley era home de paraula li van acceptar el tracte i desde eixe dia les portes dels Radely van tancar-se i el seu fill no se li va vore en quinze anys.
I en Dill que tenia una ment pervesa volia comunicar-se amb Boo Radley i van intentar de totes les maneres fer que sortira o parlar amb ell, i com Scouti Jem van dir no van obtenir cap resposta.

Quan el estiu va acabar en Dill és va anar a la seua casa i Scout va entrar a escola el seu primer any mentres que Jem feia el cinqué, cal dir que per anar a escola tenien que passar per enfront de casa dels Radley i sempre acceleràven quan passaven, la nova professora de Scout no li va caure bé ja que ella sabia escriure per que li havien ensenyat itambé a llegir pero segons la professora per a la seua edat encara no havia de saber, la explicació que utilitzava es que li ensenyaven malament.
Quan tornaven de l'escola en un arbre dins d'un forat trobaven sempre coses que algú lis deixaba com xiclets o rellotges de butxaca i també figures de ells tallats a mà, fins que el van tapar per que els van dir que l'arbre es moria, pero li vanpreguntar a Atticus si era veritat i els va dir que eixe arbre no es moria, i tot això ja els va semblar molt estrany.

Una altra volta va tornar l'estiu i Dill, una nit Dill i Jem van voler entar en casa dels Radley per la parta de darrere i Scout que no volia al final els va ajudar encara que estava morta de por. Van entrar per una tanca metàl·lica on van passar a en Jem li va costar un poc per queera mes gran, van vore una ombra i van eixir corrent, encara que el pantalons de en Jem es van quedar en la tanca engaxats i de sobte van vore a tots els veïns i lis van preguntar que feien els van respondre que el senyor Radley va disparar a un negre un tir de advertència, pero si se aproximava al seu hort una altra vegada no seria de advertència.
Ja quan es va fer més de nit Jem va tornar a perel seus pantalons on els va trobar doblegats i cosits la qual cosa el va asustar.


Atticus mentres el seus fills feien coses per que Boo Radley sortira tenia un cas entre mans dels mes difícíls, ja que defenia a una persona de color que es deia Tom Robinson, se li acusava de violar a una xiqueta de la famíllia dels Ewell una de les mes velles de Maycomb pero de les pitjors, molt poca gent...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • mate mate
  • Mate
  • Mate
  • Mate
  • Mate
  • Mate
  • Mate
  • Mate

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS