Match Point I La Seva Filosofia

Páginas: 3 (533 palabras) Publicado: 3 de enero de 2013
Match Point

1. Quins valors exposa la pel·lícula. Detalla'ls en les diferents escenes.

Egoisme: Quan el Chris mata a la seva amant per tal de no ser descobert. Durant tota la pel·lícula nomésli importa la seva felicitat, encara que sigui trepitjant als altres.
Atzar: Quan la dona del Chris va cap a on ell robava l'escopeta, i la mare d'ella la crida. L'atzar és un element clau en tot elfilm. La introducció tracta d'això i el guió apareix força vegades aquest tema.
Mentida: Quan el Chris li diu a la seva dona que no hi ha cap altre. La mentida és el pal de paller del guió. Tot giraen la mentida del protagonista amb tothom: dona, amant, sogres, cunyat...
Remordiments: Quan el Chris somia amb la Nola i la senyora que ha matat. Encara que durant tota la pel·lícula els remordimentsno hi son presents, hi ha un moment on sembla que el protagonista no està del tot tranquil.

2. Com es planteja l'engany, la mentida?

L'engany i la mentida són els temes on es basa tota lapel·lícula. La vida d'en Chris gira en torn a una mentida. Una mentida cap a ell mateix i cap els demés. No sembla que ell cregui en l'amor cap a la seva esposa. Es menteix per tenir diners.

Chris des desempre ha mantingut dues cares, ha mentit a tothom per tal de dur a terme els seus objectius. Menteix a la seva esposa, a la seva amant, als seus sogres, al seu cunyat i únic amic fins i tot a lapolicia.

Totes les mentires del protagonista les diu per tal de mantenir el seu estat de benestar i el seu desig sexual. Amb la mateixa dona no veu possible satisfer aquests dos impulsos i escull adues dones, amb una característica diferent cadascuna. Per mantenir-ho ha de mentir a ambdues.

3. Com definirien els existencialistes, com Jean Paul Sartre, la mala fe: “Si hemos definido lasituación del hombre como una elección libre, sin excusas y sin ayuda, todo hombre que se refugia detrás de la excusa de sus pasiones, todo hombre que inventa un determinismo, es un hombre de mala ",...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Match point
  • match point
  • Match point
  • Match Point
  • Análisis Film “Match Point”
  • Analisis Match Point
  • Análisis Match Point
  • pelicula match point

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS