Matemàtiques i veritat en platò

Páginas: 4 (854 palabras) Publicado: 31 de enero de 2012
Matemàtiques i veritat en Plató
En aquesta dissertació tractarem uns aspectes molt importants i rellevants en la filosofia platònica, en la qual analitzarem, indagarem i reflexionarem sobre laconcepció i relació que Plató atribueix a dues paraules com són: matemàtiques i veritat. Però, no tan sols deurem de centrar-nos amb l’estudi d’aquests, sinó també en altres àmbits, com és el polític,degut a la implicació i els efectes que aquest ha tingut sobre la vida de l’autor, donant així una gran influència en la seua forma de pensament. No obstant, deixant ara el context polític de Plató per amés endavant, per tal de començar, hi haurà que conèixer algunes idees que ens ajudaran a comprendre la matemàtica i la veritat de Plató, per així donar resposta a la qüestió més rellevant que giraentorn aquesta dissertació: Proporcionen les matemàtiques el coneixement de la veritat?
Per tal de donar una resposta, caldrà conèixer primerament que és això de la veritat i quina concepció hi téper a la filosofia de Plató.
Segons Plató, la veritat consisteix en el coneixement de totes les Idees, que son la essència de les coses, la causa del ser i de l’existència. Però, com podem arribar aassolir aquest terme, les idees que son el model perfecte que les coses sensibles copien o imiten de manera imperfecta allò real y únic que existeix, la veritat? Ho podrem fer tan sols amb lesmatemàtiques?
Malauradament no, el coneixement de les matemàtiques no ens dona la veritat absoluta de les idees, però, no obstant, ens obri el camí per a aquestes. Per lo tant, per a conèixer la veritatPlató defensava, primerament, que no tots poden assolir aquest terme, sinó que tan sols les millors naturaleses, sotmeses a un llarg i dur procés educatiu aplegaran al coneixement de la veritat. Noobstant, en que consistiria aquesta educació?
El procés educatiu que mostrarà a eixes millors naturaleses el coneixement de la veritat constarà de diferents etapes, sent les doctrines més importants...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Plató
  • Plató: Teoria de l'educació, matemàtiques i dialèctica. (Valencià)
  • PLATÓ: LES MATEMÀTIQUES I LA DIALÈCTICA I LES HIPÒTESIS EN LES DUES DISCIPLINES
  • Les Matemàtiques I L'Aviació.
  • El Problema De L’origen Del Coneixement I La Veritat
  • Plato i Ebbinghaus
  • Plato i el show de truman
  • Antropologia de Plató i Descartes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS