Materiales de Natación

Páginas: 8 (1921 palabras) Publicado: 25 de octubre de 2013









ÍNDEX


Introducció...............................................................................................3
Materials..................................................................................................4
·Pullboy......................................................................4·Taula.........................................................................5
·Aletes........................................................................6
·Pales.........................................................................7
·Barres deflotació......................................................8
·Collar de flotació.......................................................9
·Cinturó de flotació.....................................................9
·Matalàsflotant.........................................................10
·Gomes elàstiques....................................................11
Bibliografia..............................................................................................12











INTRODUCCIÓ

El treball que es mostra a continuació, tracta sobre el conjunt de materials que s’utilitzen durant l’ensenyament de la nataciófins al més específic de la natació competitiva, passant pels materials que s’utilitzen al programa utilitari, manteniment, salut, terapèutic, recreatiu i els ja anomenats educatiu y competitiu i com s’han d’utilitzar correctament, les precaucions que cal tenir i les principals avantatges que poden oferir.
La finalitat del treball serà ampliar el meu coneixement sobre el instrumentsque utilitzem a classe y aquells altres amb els que potser hagi de treballar en un futur, enfocats a un públic determinat.
Com a futur docent, hem serà un treball útil per saber-ne més sobre els diferents materials que es fan servir als diferents programes utilitaris en l’àmbit de la natació.











MATERIALS
Pullboy

El pullboy és un article d’espuma en forma de 8 queacostuma a tenir una mida estàndard, però pot presentar alguna petita variació-adaptació. Es col·loca entre les cuixes (en la seva part més proximal) i facilita nedar, gràcies a la seva gran flotabilitat, la qual cosa ens fa adquirir una major horitzontalitat del cos.
Ajuda a elevar la cintura i que les nostres cames flotin per poder treballar la tècnica de braços i espatlla sense tenir que pensar enla batuda de cames, encara que també es pot emprar a mode de taula per treballar les cames.
Aquest material és de gran utilitat amb nens en períodes d’ensenyament bàsic (5-8 anys). Permet focalitzar el treball de braços i també de cames de papallona, ja que impedeixen que el nedador separi les cames y faci patada de braça.
En nedadors en edats de competició es converteix també en un objecteimprescindible, per a la realització de treballs tècnics i de desenvolupament, suposa un alt percentatge de l’entrenament, juntament amb les pales.
Com a principals avantatges trobem que és molt econòmic, simple y millora substancialment els nostres entrenaments.
El seu principal inconvenient es que amb l’ús del pullboy les cames no queden bloquejades i poden haver-hi ‘’trampes’’, encara que esfàcilment solucionable lligant els peus a l’altura dels turmells amb una goma.

Taula

Són objectes plans i semi rectangulars que en els seus inicis eren de suro, però a l’actualitat podem trobar-ne d’altres materials plàstics, formes, mides i colors. La taula ens proporciona un aïllament de la resta del cos i ens garanteix una correcta posició horitzontal del cos.
Aquest és el material...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la natacion
  • Natacion
  • natacion
  • Natación
  • Natacion
  • Natacion
  • Natación
  • NATACION

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS