materiales

Páginas: 7 (1720 palabras) Publicado: 8 de junio de 2013
NOUS MATERIALS
1. DE QUIN MATERIAL ES FABRICA UN CD, DVD, BLU-RAY?
El CD, el DVD i el disc Blu-Ray estan formats d'un substrat plàstic (policarbonat) per damunt, una capa metàl·lica fina reflectant d’or de 24 quirats o un aliatge de plata. La capa reflectant es troba recoberta per una terminació acrílica amb protecció contra els raigs UV, es crea així una superfície que afavoreix laprotecció de les dades. Finalment es pot agregar una última capa que permet la impressió de dades de l'altre costat del CD.

Diferències entre aquests tres
El DVD fa servir d’un làser de lectura amb una longitud d'ona de 650 nm i una obertura numèrica de 0,6 (enfront dels 0,45 del CD), la resolució de lectura s'incrementa en un factor de 1,65. El format DVD és un 47% més eficient que el CD-ROM,jaque aquesta utilitza una tercera capa de correcció d'errors.





El disc Blu-ray fa ús d'un raig làser de color blau amb una longitud d'ona de 405 nanòmetres, a diferència del làser vermell utilitzat en lectors de DVD, que té una longitud d'ona de 650 nanòmetres.





2. QUÈ ES FA AMBELS TAPS DE PLÀSTIC DELS ENVASSOS?
Per explicar que es fa amb els taps, millor si dividim el procés en tres fases
Però per què només podem ajudar reciclant taps i no altres parts dels envasos plàstics?
Només es pot ajudar reciclant taps i no altres envasos de plàstic ja que aquests taps estan realitzats amb plàstic no reciclat i per tant tenen més valor al mercat. El plàstic no es pot reciclarindefinidament, ja que els polímers que el formen van perdent les seves propietats i arriba un moment en què ja no serveixen per ser reciclat. Generalment el plàstic es pot reciclar entre 5 i 8 vegades. Si ens fixem en els envasos plàstics podem saber si és un plàstic que es pot reciclar i si està fabricat amb material reciclat i en quin percentatge.

Primera fase :nivell individua
Primer ales cases empreses.., cal acumular separar els taps dels envasos i dur-los a qualque lloc de recollida. Si és possible, l'ideal és portar-los als punts de recollida finals d’Escor, encara que també hi ha punts de recollida provisionals, on gent voluntària s’ofereix per ajudar a recollir i portar-los periòdicament a l’ Escor.


Segona fase: el gestor
Els punts finals de recollida es corresponamb les instal·lacions d’ESCOR (és un exemple de gestor de residus que s'encarrega de recollir tots els taps tots esteim s’acumulen, i per cada tona de taps paga diners. ESCOR, rep, separa, neteja i condiciona i segons la naturalesa del producte, s'embala o tritura per optimitzar el transport)
Els taps ja triturats es transporten amb plàstics d’altres llocs, però del mateix material, s'envien adiferents punts de reciclatge per fabricar gransa que serveixi per elaborar diferents productes.
L'empresa recicladora té una autorització del Govern, ja que qualsevol no pot acumular, transportar o comprar residus. S’han de complir una sèrie de requisits establerts pel Govern, perquè aquest els concedeixi una autorització que els permeti funcionar coma a intermediaris en el procés delreciclatge. Aquestes autoritzacions es van revisant cada cert període , ja que si es deixen de complir els requisits, es retira l’autorització
Tercera fase: el reciclatge
Com hem dit, Escor, un cop classificat i condicionat el residu, ven els taps a l'empresa recicladora final.
L'empresa a la que es vendrà el plàstic, transformarà els taps en matèria primera (gransa). Ecor, s'assegura primerament queaquesta empresa estigui reconeguda per ECOEMBES. És aquesta empresa la que s'encarrega de transformar el plàstic en gransa i construir nous envasos i / o productes que aniran a les empreses distribuïdores i posteriorment tornaran a estar a les lleixes dels supermercats, tot i que als nostres taps no seran taps, sinó que seran brics, envasos de detergent,..
Només podem ajudar reciclant taps i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Materiales
  • Material
  • Materialismo
  • Materiales
  • Materiales
  • Materialismo
  • Materiales
  • Materialismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS