Materials

Páginas: 35 (8739 palabras) Publicado: 22 de noviembre de 2010
Tecnologia de materials

Conformat del pinyó i el plat de la transmissió d’una bicicleta de carretera

Merche Rastrojo Nuria Comas Anna Sayeras Gemma Godia Mario Tortosa Eric Macià

Conformat del pinyó d’una bicicleta de carretera

“Probablement, la importància dels materials en la nostre cultura es major del que habitualment es creu. Pràcticament cada segment de la mostra vidaquotidiana resta influït en major o menor grau pels materials, com per exemple el transport, la vivenda, la vestimenta, la comunicació [...]. Històricament, el desenvolupament i la evolució de les societats han estat íntimament vinculats a la capacitat dels seus membres per produir i conformar els materials necessaris per satisfer les necessitats. En efecte, les primeres civilitzacions es coneixen amb elnom del material que major grau de desenvolupament suposà.” William D. Callister, Jr.

1

Conformat del pinyó d’una bicicleta de carretera

Índex
Resum 1. Introducció 2. Funcionament de la transmissió d’una bicicleta 3. Sol·licitacions mecàniques 4. Selecció del material 5. Material escollit 6. Obtenció dels elements principals 7. Fabricació 8. Control de qualitat 9. Conclusions finals 3 45 7 13 20 25 28 36 43

Bibliografia

44

Annex

45

2

Conformat del pinyó d’una bicicleta de carretera

Resum
El treball que es presenta a continuació tracta de la fabricació del pinyó d’una bicicleta de carretera. Per a dur a terme aquest objectiu, es suposarà que ja s’ha realitzat prèviament el disseny de la transmissió i per tant es suposa que el pinyó ja ha estat dimensionat.La nostra tasca és estudiar el comportament d’aquesta peça amb l’objectiu de seleccionar els materials adequats capaços de resistir les sol·licitacions mecàniques requerides. No obstant això, aquestes no són les úniques a tenir en compte a l’hora de seleccionar el material. Cal destacar que el pinyó d’una bicicleta pot estar exposat a temperatures i a condicions atmosfèriques molt variables. Pertant un altre factor a tenir en compte serà el caràcter anticorrosiu del material que s’utilitzarà. Un cop escollit el material, s’explicaran tots els procediments d’obtenció d’aquest i quins processos de conformació s’adequaran a la obtenció del pinyó. Cal destacar que uns del objectius que també s’han tingut en compte en aquest treball és aconseguir que la fabricació del pinyó d’una bicicleta decarretera sigui el més econòmic possible.

3

Conformat del pinyó d’una bicicleta de carretera

1-Introducció
La bicicleta és el producte de l’evolució d’una joguina anomenada Célérifère i va ser inventada a París (França) el 1791 en plena revolució francesa. Inicialment aquestes bicis no tenien ni transmissió ni direcció, i no va ser fins el 1817 que l’enginyer alemany Karl Von Drais vacrear la primera bici amb direcció. Amb aquesta evolució, la bici va rebre un caràcter encarat al transport. Posteriorment aquestes bicis rudimentàries van anar evolucionant incorporant frens, transmissió a la roda del darrere, canvis de marxes, fins arribar al que coneixem actualment com a bicicleta. Principalment hi ha dos tipus de bicicletes, les mountain-bike i les bicicletes de carretera. Lesprimeres patiran unes condicions atmosfèriques molt més severes, i uns esforços mol més elevats degut a les irregularitats dels terrenys i als agents corrosius a les que estan exposades. Per tant tots el seus elements seran més robustos i en particular la transmissió requerirà un bones propietats mecàniques. Per altre banda, l’objectiu d’una bicicleta de carretera és la velocitat. Amb relacions detransmissions més elevades i un pes notablement menor que en les mointain-bike. Els esforços que patiran els elements de la transmissió d’aquest tipus de bici seran menors i més constants al llarg de la seva utilització.

Es destaca que en els últims anys els governs de la majoria de països desenvolupats han fet un crit a la societat per la utilització d’aquest tipus de transport respectuós...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Materials Handbook
  • Tipologia De Materials
  • Materials de Laboratorio
  • ciencia materials
  • materials de construccion
  • MATERIALS DE LABORATORIO
  • Els Materials
  • mecanica de materials

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS