Materies primeres

Páginas: 2 (449 palabras) Publicado: 27 de agosto de 2012
LES MATÈRIES PRIMERES

LES MATÈRIES PRIMERES Les primeres matèries són aquelles substàncies que, a través d'un procés de fabricació, es transformen en productes útils. Les matèries primeresprovenen directament de la natura i poden ser d'origen orgànic o mineral. Actualment, també es poden considerar matèries primeres les substàncies que han estat sotmeses a una primera transformació: elsproductes semielaborats. Classificació de les matèries primeres: D'origen vegetal D'origen animal Matèries primeres D'origen mineral Sintètiques

Matèries primeres d'origen vegetal Determinatsproductes que provenen del camp van directament a la cuina, però una bona part d'aquests productes esdevenen matèries primeres que arriben a les indústries alimentàries, on es converteixen en productes perser transformats i distribuïts.

Però, gran part dels productes agrícoles són destinats a ser primeres matèries per a la indústria. És el cas dels conreus tèxtils, del làtex i de les llavors. També hiha plantes que s'aprofiten per a la indústria farmacèutica i la cosmètica.

Matèries primeres d'origen animal Els productes d'origen animal també es poden fer servir directament a la cuina. És elcas de la carn de vedella, de pollastre, de porc, de moltes espècies de peix, de la llet o dels ous, però també en molts casos són primeres matèries. Per exemple, el pèl d'alguns animals com lesovelles són fibres per fer fil i roba de llana. Les pells d'ovelles, cabres, bous i vaques serveixen per fabricar bosses, corretges, jaquetes o sabates. També hi ha greixos d'origen animal per a laindústria química i altres substàncies per a laboratoris farmacèutics.

Matèries primeres d'origen mineral Les primeres matèries d'origen mineral, anomenades normalment minerals, es troben als jaciments,és a dir, els llocs de l'interior de la Terra o de la seva superfície on s'acumulen. Dels minerals metàl·lics s'obtenen metalls com el ferro, el coure, l'alumini, l'estany, el plom, el titani o la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • primeras ideas de la composision de la materia
  • Primeras Inquietudes En Materia Educativa
  • ENSAYO PRIMERA SEMANA DE MATERIA LA ADMINISTRACION
  • matèries primeres
  • ¿Cuándo veremos a colombia en los primeros lugares en materia de tic?
  • Primera audiencia en materia laboral
  • Materias De Primero Medio
  • procedimiento de primera instancia en materia laboral

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS