Mates

Páginas: 2 (343 palabras) Publicado: 16 de mayo de 2011
Animals en perill d’extinció
1) Una espècie es considerada en perill d’extinció, quan es troba compromesa la seva existència globalment. Això es degut a la depredació directa de l’espècie com ala desaparició d’un recurs dels qual aquesta depengui, ja sigui per l’acció de l’home o per canvis atmosfèrics.
Aquí os ensenyaré alguns d’aquests:
2) L'ós polar, que podria desaparèixer com aespècie d'aquí a 50 anys si, com està previst, continuen reduint les plaques de gel àrtic. La capa de gel de l'oceà Àrtic es fon a una mitjana d'un 9% cada deu anys, i gràcies al calentament global,aquesta dada augmenta.
Els óssos polars pertanyen a una espècie que depèn enterament de l'existència del mar congelat. Utilitzen el gel com a plataforma flotant des de la qual poden caçar foques. Enl’actualitat només existeixen entre 20.000 i 25.000 exemplars.
3) El tigre siberià és el tigre més gran i robust del món. L’hàbitat d’aquest felí és Rússia. Posseïg un pelatge molt espès perpoder protegir-se del fred amb un color lleugerament més pàl•lid que el dels altres felins, té un oïda molt fina i uns ulls que li permeten veure de dia i de nit. Actualment hi ha 450 exemplars.
4) Ellinx ibèric és un felí d'aspecte gràcil, amb potes llargues i una cua curta amb una borla negra en l'extrem que sol mantenir alçada batent en moments de perill o excitació. Les sevescaracterístiques orelles punxegudes estan acabades en un pinzell de pèls negres rígids que afavoreix el seu camuflatge en descompondre la rodona silueta del seu cap. També són característiques les patilles quepengen de les seves galtes. Els mascles tenen les patilles i els pinzells negres més llargs que les femelles.
Aquesta és una espècie de mamífer carnívor endèmic de la Península Ibèrica. Actualmentnomés hi ha dues a Andalusia amb un total de menys de 300 individus, més una altra a les Muntanyes de Toledo de només uns quinze individus cosa que el converteix en el felí més amenaçat del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mate
  • Mate
  • Mate
  • Mate
  • Mate
  • Mate
  • Mate
  • Mate

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS