Matrius de sostenibilitat

Páginas: 2 (305 palabras) Publicado: 1 de diciembre de 2014
Pràctica 05- Matriu de necessitats
1. Necessitat:  Allò que cal per al benestar físic, i que, si ens manca, pot produir desequilibris interns, per altre banda també és allò que cal per al'adquisició de valors socioculturals necessaris en el comportament humà. Aquestes es relacionen i interactuen entre si.

2. Satisfactors: Qualsevol cosa, material o immaterial, que satisfà una necessitathumana fonamental. Un satifactor pot contribuir simultàniament a la satisfacció de diverses necessitats no, al revés, un necessitat pot requerir de diversos satisfactors per ser satisfeta. Ni tan solsaquestes relacions són fixes, poden variar segons temps, lloc i circumstàncies.

1. Satisfactor destructor: Són elements d’efecte paradoxal. Al ser aplicades amb la intenció de satisfer unadeterminada necessitat, no només eliminen la possibilitat de la seva satisfacció en un termini immediat, sinó que impossibiliten, pels seus efectes col·laterals, la satisfacció adequada de altres necessitats.Aquests elements paradoxals solen anar vinculats amb les necessitats de protecció.

2. Satisfactor sinèrig: Són aquells que per la forma en que satisfan una necessitat determinada, estimulen icontribueixen a la satisfacció simultània d’altres necessitats. El seu principal atribut és que reverteixen racionalitats dominants com ara la competència i coacció.

3. Necessitat d’identitat: Relacionatamb la falta de confiança i falsedat, que desemboca a prendre decisions sense tenir en compte les demés persones. També es pot reflexar amb un aïllament de la pròpia persona o estar reprimit.

4.Necessitat d’enteniment: Relacionat amb el prejudici i la fragmentació. Que es reflexa amb un aïllament.

5. Necessitat de participació: Relacionat amb una falta de poder, que representa unasubordinació sobre la persona i un aïllament d’aquesta.

6. Satisfactors destructors per la categoria axiològica d’afecte: El satisfactor destructor impossibilita la necessitat d’efecte, ja que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Matrius
  • sostenibilitat
  • Matrius
  • Sostenibilitat
  • Formulari Matrius
  • Matrius de decisió
  • Sostenibilitat Voluntariat
  • Paradigma de la sostenibilitat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS