Matrix i el mite de la caverna

Páginas: 2 (296 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2010
MATRIX I EL MITE DE LA CAVERNA
Matrix és una pel·lícula estrenada a l’any 1999 que té diverses semblances amb el mite de la caverna de Plató. Per començar, almite de la caverna les persones estan encadenats de manera que sols perceben les ombres dels objectes que passen darrere d’ells. En Matrix, la gent està dormida dinsd’uns enormes “cultius de persones” mentre s’està projectant a les seus ments imatges, sentiments i situacions creades per un programa informàtic. Ells creuen queeixa és la realitat, però tan sols són impulsos elèctrics emesos als seus cervells per ordinadors.
En segon llocs, al mite de la caverna, un home ix del lloc onestà i s’enfronta a la llum i als objectes que emetien les ombres, és a dir, al món real. Primer es nega a creure-ho i després acaba adaptant-se. En lapel·lícula, Neo (el protagonista) és desconnectat de Matrix i té una reacció similar.
A més, al mite, el presoner que és alliberat pot veure la vertadera realitat i desprésvol contar-li-la als presoners i alliberar-los. Açò es veu en Matrix quan Neo és vol tornar al món irreal per alliberar a la resta de la humanitat. Però la resta depresoners de la caverna es llançarien contra ell i tractarien de matar-lo, fet que passa al film quan Cifra, que volia tornar a matrix, oblidar-ho tot i tindreuna vida feliç, tracta de matar a Neo perquè ell era l’elegit per alliberar als presoners de Matrix.
Finalment, cal destacar que la Idea del Bé està representada enles dues històries. Plató la representa amb el sol i en Matrix està representada per l’oracle, ja que ambdós ofereixen el coneixement i il·luminen la realitat.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mito de la caverna y matrix
  • Matrix y El Mito de la Caverna
  • Ensayo mito de la caverna y matrix
  • Comparación matrix con el mito de la caverna
  • Matrix y El Mito De La Caverna
  • mito de la caverna y matrix
  • Matrix y el mito de las cavernas
  • Mito De La Caverna En Matrix

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS