Matrix

Páginas: 3 (701 palabras) Publicado: 16 de noviembre de 2014
La meva anàlisi filosòfica de Matrix.
De Matrix m’ha sorprès tots els elements filosòfics que hi ha, totes les comparacions que pots fer amb la realitat i amb la teva vida i és un pel·lícula que etfa reflexionar sobre el món en el que vivim.
Crec que el món en el que vivim s’assembla a Matrix en alguns aspectes, avui en dia tota la informació que ens arriba a través dels mitjans decomunicació estar manipulada depèn els mitjà de comunicació o la cadena que sigui manipula les notícies, informa de diferent manera i li dona més importància a algunes notícies que a algunes altres. També enl’àmbit de la política hi ha molta manipulació de la informació, ens diuen en que volem sentir i ometen informació que no els convé que nosaltres sapiguem. La pastilla vermella seria conèixer la informacióde primera mà, cosa que és molt complicat o saber interpretar bé la informació que ens donen, documentar-se a diferents llocs i valorar per saber el que és veritat i el que no.
Després de veure lapel·lícula, et planteges si el món en el que vius és real, i no és una mena de joc on uns altres éssers et controlen i t’obliguen a fer les coses, que tu en realitat no prens cap tipus de decisióimportant. També et fa pensar que el que és real i el que no i si realment ets lliure, o vius controlat.
A la pel·lícula es diu que la ignorància és la felicitat i jo crec que és depèn el cas. A vegadesprefereixes saber la realitat i en altres prefereixes no saber-la i continuar vivint la vida que portes, en la qual ets feliç. Jo prefereixo que m’expliquin la realitat i intentar fer coses percanviar-ho, si és dolent o intentar ajudar si es pot.
A Matrix, el Morfeo li diu a Neo dues frases molt importants pel seu desenvolupament. Per mi la primera frase, “No pienses que lo eres, se lo.” I lasegons “Libera tu mente”, estan relacionades entre si. Per mi volen dir que tens que deixar de pensar que no pots fer el que et proposes, que tens que pensar que pot fer-ho, que encara que sigui...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • matrix
  • Matrix
  • matrix
  • Matrix
  • Matrix
  • matrix
  • Matrix
  • Matrix

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS