matth

Páginas: 7 (1670 palabras) Publicado: 17 de febrero de 2015
Marshall Bruce Mathers III, conegut pel seu nom artístic Eminem (estilitzat a EMINƎM), (Saint Joseph, Missouri, 17 d'octubre de 1972) és un raper, productor discogràfic i actor estatunidenc. Es va fer popular el 1999 amb el seu àlbum d'estudi The Slim Shady LP, que va guanyar el premi Grammy per Millor Àlbum de Rap. El seu següent àlbum, The Marshall Mathers LP, es va convertir en l'àlbum mésvenut de hip hop en la historia el més ràpid dels Estats Units. Eminem va guanyar una major popularitat on destaca el seu propi segell discogràfic Shady Records, i va portar el seu grup D12 a un reconeixement general.

The Marshall Mathers LP i el seu tercer àlbum, The Eminem Show, també van guanyar premis Grammy en el 2001 i en el 2002, va guanyar l'Óscar a la millor cançó original pel senzillLose Yourself de la pel·lícula 8 Mile, a la qual també hi va interpretar el paper principal. Llavors, Eminem va començar el recés després de viatjar en el 2005 per la gira del seu àlbum Encore i després de diversos anys va llençar el cinquè i sisè àlbum titulat Relapse, el 15 de maig de 2009 i Recovery, el 22 de juny de 2010. Eminem ha venut més de 75 milions d'àlbums en tot el món, i és l'artistaamb més vendes en la dècada del 2000. A més va ocupar el 82è lloc en la llista de Els 100 millors artistes de tots els temps segons la revista ''Rolling Stone''. També va ser nomenat el millor raper per Vibe Magazine. Va ser nomenat Artiste of the Decade (Artista de la dècada) per la revista ''Rolling Stone''. En total, incloent el seu treball amb D12, Eminem ha aconseguit nou àlbums #1 en la llistaBillboard Hot 100 i catorze senzills #1 al voltant del món. Eminem és el raper amb més ventes de tots els temps. Segons la revista Billboard, Eminem té dos dels seus àlbums entre els 5 més venuts de la dècada, transformant-se en l'artista més venut d'aquesta. El seu nom artístic prové de la unió de les inicials de Marshall Mathers: M&M.

Taula de continguts [amaga]
1 Primers anys
2 Carreramusical
2.1 1998-2001: Inicis i popularitat
2.2 2002-2003: The Eminem Show
2.3 2004-2005: Encore
2.4 2005-2008: Rumors de retirada
2.5 2009-present: Relapse i Recovery
3 Estil i influències
4 Controvèrsies i critiques
4.1 Conflicte amb Mariah Carey
5 Eminem com actor
5.1 Filmografia
6 Memòria
7 Discografia
7.1 Àlbums d'estudi
7.2 Àlbums de recopilació
7.3 Extended plays
7.4 Amb D128 Senzills número u
9 Premis i nominacions
10 Altres negocis
11 Referències
12 Enllaços externs
Primers anys[modifica | modifica el codi]
Va néixer a St. Joseph, Missouri, sent fill de Deborah Mathers-Briggs i Marshall Bruce Mathers, Jr. És antecedent de escocesos, anglesos i més llunyanament de suissos i alemanys. Poc després del seu naixement, el seu pare va abandonar la família. Finsals dotze anys, Mathers i la seva mare es van traslladar a diversos pobles i ciutats de Missouri (incloent St. Joseph, Savannah i Kansas City) abans d'anar a Warren, Michigan, un suburbi de Detroit. Després d'adquirir una còpia de l'àlbum de Beastie Boys, licensed to III al ser un preadolescent, Mathers es va interessar molt en el hip hop, interpretat en la forma aficionada rap. Als catorze anyssota el pseudònim de M&M, va entrar en un grup anomenat Bassmint Productions i va publicar el seu primer EP anomenat Steppin' Onto The Scene. Més tard van canviar el nom a Soul Intent i al voltant de 1995 van publicar el seu senzill anomenat Fuckin' Backstabber sota el segell discogràfic Mashin' Duck Records.

Tot i que va ser inscrit a l'escola Lincoln High School a Warren, freqüentmentparticipava en batalles de freestyle en l'escola de Osborn High School en la ciutat, obtenint l'aprovació del públic de underground hip hop. Després de repetir el novè grau tres vegades degut a absències injustificades, va abandonar l'escola a l'edat de 17 anys.

Carrera musical[modifica | modifica el codi]
1998-2001: Inicis i popularitat[modifica | modifica el codi]
Quan es va unir a Interscope,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • matth bomer
  • vida de matther

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS