meandro

Páginas: 3 (625 palabras) Publicado: 29 de diciembre de 2014
EVOLUCIÓ D’UN MEANDRE


1. Què és un meandre?
Un meandre és una corba descrita pel curs d’un riu, quan la seua sinuositat és molt pronunciada. El riu cada volta és més ample i menys profund.Aleshores porta més aigua (cabal), que en el curs alt, degut a l’aportació d’afluents. En conclusió, els meandres són les corbes que experimenta el curs d’un riu.

2. Com es formen?
En el curs mitjàd’un riu té lloc, principalment, el transport de materials, ja que la pendent es suavitza i l’aigua perd velocitat. Així, té que esquivar els obstacles formant corbes o meandres que amplifiquen la vall,augmentant la distància entre les dos vessants. Com en el curs mitjà el riu ja no té tanta força, en lloc d’erosionar el llit del riu, erosiona els marges del riu.
Els meandres es formen mésfàcilment en els rius de les planes al·luvials amb pendent molt escassa, ja que els sediments solen depositar-se en la part convexa del meandre, mentre que en la còncava, degut a la força centrípeta,predomina l’erosió i el retrocés de la vora. La força de l’aigua va desgastant el marge dret del riu, dibuixant la corba del meandre, mentre que en el marge esquerre es van depositant els materials que el riuarrastra o porta dissolts. La configuració en forma d’ona d’un corrent canvia constantment. Una vegada s’ha format un canal sinusoïdal, aquest estarà sotmès a un procés durant el qual, l’amplitud ila concavitat dels bucles augmentarà de manera espectacular per els efectes del flux helicoïdal, degut a l’augment de la quantitat d’erosió que ocorre en l’exterior de la corba.
En l’evolució d’unmeandre es pot observar l’eixamplament de la vall fluvial i la més tard la formació d’un meandre abandonat.



3. Meandres abandonats
Freqüentment, l’evolució dels meandres pot passar per un procésd’estrangulament donant lloc als meandres abandonats. S’originen fonamentalment per dos causes:
- Durant l’augment, quan tota la vall s’inunda i posteriorment la llera conserva el traçat més...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cañones Y Meandros
  • Formación de meandros
  • Meandros
  • Meandro
  • Rios tipos de meandros
  • Humedal Meandro De Say (Bogota)
  • Meandro De Say
  • humedal meandro del say

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS