mecanica quantica

Páginas: 4 (769 palabras) Publicado: 21 de octubre de 2013
La Mecànica Quàntica, també coneguda com Física Quàntica és la ciència que estudia la matèria a escala reduïda, és a dir, partícules subatòmiques.
Alguns fonaments importants de la teoria són quel'energia no s'intercanvia de forma contínua. En tot intercanvi energètic hi ha una quantitat mínima involucrada, anomenada quàntum.
Si acceptem el fet que és impossible fixar alhora la posició i elmoment d'una partícula, renunciem d'alguna manera al concepte de trajectòria, vital en mecànica clàssica. En comptes d'això, el moviment d'una partícula queda regit per una funció matemàtica queassigna, a cada punt de l'espai i a cada instant, la probabilitat que la partícula descrita es trobi en una posició determinada en un instant determinat. A partir d'aquesta funció, o funció d'ones,s'extreuen teòricament totes les magnituds del moviment necessàries.
Hi va haver dues teories clau per propiciar la creació de la teoria de la Mecànica Quàntica: La dualitat ona-partícula i el principid’incertesa de Heisenberg.
-Dualitat ona-partícula:
És un principi segons el qual tots els objectes del nostre univers presenten de manera simultània propietats de les ones i de les partícules. Aquest ésun concepte fonamental de la mecànica quàntica. Aquesta teoria també va resoldre una aparent paradoxa demostrant que la llum pot tenir propietats de partícula i propietats ondulatòries. D'acord amb lafísica clàssica hi ha diferències entre ona i partícula. Una partícula ocupa un lloc en l'espai i té massa mentre que una ona s'estén en l'espai caracteritzant-se per tenir una velocitat definida imassa nul.
-Principi d’incertesa:
El Principi d’incertesa de Heisenberg ens explica que no es pot saber, alhora i amb total precisió, el valor de certs observables com per exemple la posició i elmoment d'una partícula.

La Teoria

La mecànica quàntica descriu l'estat instantani d'un sistema (estat quàntic) amb una funció d'ones que codifica la distribució de probabilitat de totes les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fundamentos Mecánica Quántica
  • Mecánica Quántica Para Todos Por J.C. Cersósimo, Departamento De Física y Electrónica
  • Fisica Quantica
  • liderazgo quantico
  • Analizadro Quantico
  • Mecanismos Mecanicos
  • Mecanica
  • Mecanica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS