Mecanismes d'aïllament reproductor

Páginas: 3 (723 palabras) Publicado: 17 de diciembre de 2013
Els mecanismes d'aïllament reproductor:

Els individus que pertanyen a especies diferents no poden encreuar-se degut als mecanismes d’aïllament reproductor. Aquests tenen base genètica i estransmeten a la descendència.

La classificació dels mecanismes d’aïllament reproductor, segons Dobzhansky (1970) és:
1. Prezigòtics  evita que pugui formar-se el zigot híbrid
a. Ecològic od’hàbitat: els individus viuen en llocs diferents i mai entren en contacte, per això, mai poden encreuar-se. La base genètica els determina l’hàbitat on viure. És el cas dels Peromyscus maniculatus, espècie queté dues races diferenciades segons l’hàbitat. Una de les espècies viu a la platja, i l’altre al camp. Les dues àrees de distribució interseccionen mai. Al laboratori podem encreuar-los, però a lanatura es troba en procés d’especiació. Si segueix així, d’aquí uns anys seran espècies diferents.
b. Temporal o estacional: no pot formar-se el zigot híbrid perquè no coincideixen temporalment la fasede reproducció. Els temps de fertilitat no es solapen i per tant no poden mesclar-se. És el cas de la granota forestal (Rana sylvatica) que s’aparella a principis de primavera, abans que el gels’hagi acabat de fondre als estancs i la granota lleopard (Rana pipiens), que s’aparella al cap d’unes setmanes. La gràfica de la màxima activitat d’aparellament en ambdues espècies no coincideix, pertant, en la natura no s’aparellen.

c. Etològic o sexual: es dona en insectes i aus. El mascle i la femella es reconeixen per corteig nupcial, es fan senyals com per exemple el patró de sorolls deels insectes. Si tenen el soroll semblant, o el període i la intensitat diferents. A la Drosophila melanogaster, el corteig nupcial és molt complicat. També es dona al Gènere Chrysoperla (plorabunda,adamsi i johnsoni).

d. Mecànic: els genitals de molts insectes encaixen com una clau en un pany. Només els de la mateixa espècie encaixen, per tant, si no son de la mateixa espècie no podran...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mecanismes
  • Mecanismes de transformació
  • reproductor
  • Reproductor
  • reproductor
  • mecanismes
  • mecanismosa
  • Mecanismes de transmissió de moviment

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS