Mecanoscrit Del Segon Origen

Páginas: 5 (1029 palabras) Publicado: 18 de octubre de 2011
Alba Egea Cádiz
4rt C
08/02/2010
Treball del llibre

[pic]

Fitxa Tècnica...............................................................................Pàgina 1

Argument:....................................................................................Pàgina 1

Estructura:...................................................................................Pàgina 2Personatges:...............................................................................Pàgina 2

Recursos estilístics:.....................................................................Pàgina 3

Tema i missatge:..........................................................................Pàgina 3

Valoració Personal:......................................................................Pàgina 3

1.FitxaTècnica

Manuel de Pedrolo, El Mecanoscrit Del segon Origen, ed. Edicions 62.
1ra Edició en 1974 a Barcelona.
Nombre de pàgines: 198.
Gènere literari: Ciència–ficció.
Subgènere: Novel·la juvenil.
Temàtica que tracta: La conservació de l’espècie desprès d’un cataclisme.

2.Argument
Tot va començar quan un dia l’Alba, una noia de 14 anys, sortia a passejar i va veure que uns nois estavenmaltractant a un altre de més petit, ell es deia Dídac i tenia 11 anys. Els nois que el maltractaven el van llençar a l’aigua i l’Alba s’hi hi va tirar per ajudar-lo. Quan van sortir a la superfície, es van trobar que no hi havia ningú, que tot estava destrossat i que el cel estava ple de una mena de plats voladors. A partir d’aquest moment van decidir d’anar casa per casa buscant aliments persobreviure i a més a més buscar supervivents, ells havien de salvar l’espècie humana. Es van anar allotjant a diferents habitatges mitjanament segurs. Temien que els plats voladors tornessin i contraataquessin. Van fer com els nòmades, anar d’un lloc a un altre.
Seguidament van decidir anar a viure a la platja on van trobar un vaixell on van posar el seu “jeep” que havien utilitzat durant tot aquesttemps i van marxar sense saber que els hi esperava.
Es van trobar supervivents, uns van voler atacar a l’Alba, i en Dídac els va matar, un altre semblava indefens i va fugir.
Al pas del temps van pensar que perquè no s’extingís l’espècie humana havien de tenir un fill, i al cap d’unes setmanes es va quedar embarassada. Van decidir que li dirien Mar, ja que és un nom tan per noi com per noia.
Alcap d’un temps d’haver nascut en Mar, en Dídac va anar a buscar provisions al supermercat i com va tardar molt l’Alba es va preocupar i el va anar a buscar. Quant va arribar el va trobar sota un sostre que havia caigut, ell era mort.
L'Alba havia de superar el dolor junt amb el seu fill i lluitar pel seu objectiu la conservació de l’espècie.

3. Estructura

Plantejament:
Hi ha una catàstrofemundial on no hi sobreviu pràcticament ningú. Els protagonistes l’Alba i en Dídac tenen que procurar sobreviure per la conservació de l’espècie.

Nus:
Des de que comencen a buscar aliments i supervivents fins quan tenen el fill, en Marc i tot seguit al cap d’uns dies mor en Dídac. (Pràcticament tota la història)

Desenllaç:
Quan en Dídac ja es mort, i l’Alba decideix de no perdre lesesperances. Va pensar que si tenia un fill amb el seu fill, en Mar, el món podria continuar i podrien sortir d’aquesta catàstrofe.

4. Personatges

En aquesta història i apareixen diferents personatges però els més importants son l’Alba, en Dídac i en Mar.

L’Alba: És una noia que comença l’historia tenint catorze anys i l’ acaba tenint divuit. És una noia bruna de pell i verge fins que ho deixade ser amb en Dídac. És una noia molt bona, protectora, responsable i no té cap problema amb la gent d’altra raça ja que ho demostra ajudant al noi. També al desenvolupament de l’historia acaba sent la núvia d’en Dídac i tenen un fill, Mar. I sobretot una noia que tira endavant desprès de la mort d’en Dídac, una noia amb esperances.

Dídac: Ell és més jove que l’Alba, comença tenint onze anys...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mecanoscrit del Segon origen
  • El mecanoscrit del segon origen
  • Mecanoscrit Del Segon Origen
  • El Mecanoscrit del segon origen
  • Ejercicios De "Mecanoscrit Del Segon Origen"
  • Mecanoscrit Del Segon Origen
  • Resumen TT3 Mecanoscrit segon origen
  • MANUEL DE PEDROLO I EL MECANOSCRIT DEL SEGON ORIGEN

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS