MEDEA

Páginas: 4 (907 palabras) Publicado: 15 de abril de 2015
MEDEA

PERSONATGES

. Medea: És la protagonist de l’obra. És filla de el rei Eetes de la Clòquida i de la nimfa Idia, tot i que la seva mare real podria ser la deessa lunar Hècate, de qui Medea vaheretar la bruixeria. També és l’esposa de Jàson, que el va ajudar a aconseguir el velló d’or I va incitar a les filles del rei Pèlias de Iocolos a matar el seu propi pare, encara que al final van serexiliats a corint. Té dos fills amb ell. Medea li retreu molt aquest fet de que ella li va fer molts favors a canvi del seu amor i ell ara no li té en compte. Podem dir que Medea és una heroïnaterrible, activa en el desenvolupament de la tragèdia. El comportament de Medea és controvertit i, tot i que Jàson va ser qui va impulsar-la a actuar d’aquesta manera, la seva actitud frega allòinacceptable.
Medea defensa la condició de dona i mostra una visió despectiva envers el sexe masculí. Medea igual que Jàson comet l’error de generalitzar un sector de la societat, en aquest cas els homes. Notots els homes incompleixen el seu jurament, no tots els homes són infidels i deslleials a les seves dones, també n’hi ha que vetllen pel benestar de la seva família. Segons Medea, la dona és una víctimade l’home, un ésser injust i dominant. Ella és una dona intel·ligent i coneixedora de tota mena de poders i encanteris, no està disposada a suportar les infidelitats i injustícies de Jàson. La idead’haver estat traïda per un home, concretament per l’home pel qual havia sacrificat tot el seu passat, l’embogia i l’empenyia a la venjança. Medea no és desgraciada per la seva condició de dona, sinó perla infidelitat de Jàson i les lleis de la ciutat que no la protegeixen.
. Jàson: És fill de Zeus I Electra. És espòs de Medea, però l’acaba abandonant per casar-se amb la filla de Creont rei deCorint perquè és més rica I així ja que no va poder ser rei de Iocolos, ho seria de corint. Té dos fills amb Medea, que sembla que no els hi dona gaire importància fins gairebé al final de l’obra....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Medea
  • Medea
  • Medea
  • Medea
  • Medea
  • Medea
  • medea
  • Medea

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS