Medicina regenerativa

Páginas: 2 (472 palabras) Publicado: 7 de abril de 2013
MEDICINA REGENERATIVA:
Segons la Enciclopèdia lliure universal, la medicina regenerativa és l’especialitat que aplica els principis de l’enginyeria i les ciències de la vida a la fabricació desubstituts biològics que mantinguin, millorin o restaurin la funció dels òrgans i teixits en el cos humà. L’enginyeria de teixits inclou conceptes de branques tan diverses com la biologia cel·lular, lamicrofabricació, la robòtica i la ciència dels materials per dissenyar parts per reemplaçar als cos humà.
La definició pot sonar a ciència ficció, però de fet, en els últims anys anys, tots els gransavenços de la medicina han arribat gracies a aquest tipus de tecnologies, que cada vegada més, han deixat de crear debats en els medis de comunicació i en àmbits polítics.
Les cèl·lules mare són unclar exemple de les possibilitats que ofereix la medicina regenerativa i, la seva possible utilització terapèutica ja ha estat tema de polèmica durant molt de temps.
Després de l’aprovació de lanova llei de reproducció assistida, l’any 2003, es va fer possible investigar a Espanya amb embrions humans congelats i amb les cèl·lules mare derivades d’aquests.
El CMRB es va crear a través de unconveni de col·laboració científica entre el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i l’Institut de Salut Carles III (ISCIII) al juliol del 2004.
Les cèl·lules mare són cèl·lulesdotades, simultàniament, de la capacitat de autorenovació (capacitat de produir més cèl·lules mare) i de la capacitat de diferenciar-se a cèl·lules més especialitzades.

Hi ha diversos tipus de cèl·lulesmare i amb diferents tipus de funció:
TIPUS:
ON ES TROBEN:
TOTIPOTENT
Zigot
PLURIPOTENT
Cèl·lules mare embrionàries
Cèl·lules mare de pluripotencia induïda
MULTIPOTENT
Cèl·lules mareHematopoètiques
UNIPOTENT
Cèl·lules mare espermatogèniques
Cèl·lula diferenciada
Fibroblast (cèl·lules de la pell)

En aquests moments, la teràpia cel·lular que es realitza amb les cèl·lules mare...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Medicina Regenerativa.
  • MEDICINA REGENERATIVA
  • Biomateriales En Medicina Regenerativa
  • ENSAYO MEDICINA REGENERATIVA
  • medicina regenerativa
  • Medicina Regenerativa
  • Medicina regenerativa
  • Medicina regenerativa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS