mehogo

Páginas: 2 (303 palabras) Publicado: 13 de febrero de 2014
L'EXPANSIÓ PER LA MEDITERRÀNIA

Els successors de Jaume I van iniciar una expansió militar i comercial per el Mediterrani.

Pere el Gran va emprendre la conquesta de Sicília al'any 1282. Aprofitava els drets del seu matrimoni amb la seva dona que era la princesa Constança de Secília.
Era una illa amb un punt estratègic en les rutes comercials de laMediterrània i una gran productora de blat.
A partir de l'any 1323 Jaume II començà la conquesta de l'illa de Sardeny durant uns quants anys. La corona d'Aragó ocupà el ducatd'Atenes i el de Neopàtria ja que en el segle XV, Alfons IV va conquerir el regne de Nàpols.
Per poder fer aquestes conquestes els reis diposen dos elements militars extraordinaris:flota marítima i un exèrcit de soldats mercenaris els almogàvers.

LES RUTES COMERCIALS:
La política militar va rebre el suport dels mercaders catalans, sobretot a la ciutat deBarcelona, valencians i mallorquins. Això va pronunciar naus i diners als reis per establir rutes comercials amb seguretat per les zones d'Italia, regnes musulmans del nord d'Àfrica il'Oient Pròxim.
En aquestes rutes, s'adquirien productes orientals que arribaven a Europa que aportaven grans beneficis, que es compraven amb monedes d'oro amb productes: teixits,armes de ferro, corall, oli i esclaus.
Els consolats del mar
Per impulsar el comerç, Barcelona organitzà un sistema de consolidació a les principals ciutats del Mediterrani.
Eltribunal era el consolat del mar, davant qual hi havia un representant de la ciutat que tenia poder de la justícia per resoldre problemes que sorgien entre mercaders.
Els primersconsolats del mar, es van crear a Barcelona l'any 1260 i es van establir a les ciutats de la corona. Al final del segle XIV Barcelona ja tenia 42 dispersos pels ports del Mediterrani.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS