Mein Kamp

Páginas: 6 (1443 palabras) Publicado: 13 de octubre de 2015
La meva lluita (en alemany: Mein Kampf) és un llibre escrit per Adolf Hitler, combinant elements autobiogràfics amb una exposició d'idees pròpies de la ideologia política del nacionalsocialisme.

A través dels seus 782 pàgines, Hitler va detallar els passos que un futur Estat alemany nacionalsocialista havia de seguir per finalment convertir-se en el «amo del món». Acceptant entre altres teoriesEls protocols dels savis de Sion. Pel que fa a les teories polítiques, Adolf Hitler descriu la seva aversió als que creu són els mals bessons del món: el comunisme i el judaisme, i manifestava que el seu propòsit era eradicar de la Terra. Entre les fonts utilitzades per Adolf Hitler per escriure La meva lluita, destaca el llibre El jueu internacional: el primer problema del món (1920). Advoca perla conclusió definitiva de l'hostilitat franc-germana, que s'aconseguiria amb la destrucció de França. Un cop aconseguit això, Alemanya finalment es trobaria en llibertat d'expandir-se, amb l'objectiu d'aconseguir l'anomenat Lebensraum (espai vital alemany). Hitler conclou que el Tercer Reich no ha de buscar colònies a Àsia o Àfrica, i argumenta sobre la vella idea nacionalista alemanya de Drangnach Osten: ('Incentiva cap a l'Est').

L'estada de Hitler a la presó de Landsberg li va permetre organitzar les seves idees, i va començar a escriure el llibre en l'estiu de 1924. Hitler es trobava allí després d'haver estat condemnat a cinc anys de presó, per haver planificat i executat el fallit Cop de Munic. Malgrat la seva condemna, Hitler comptava amb tracte preferencial i rebia visitesd'admiradors i regals. Quan Rudolf Hess va tornar d'Àustria, va ser enviat a Landsberg per haver participat en el cop, i es va convertir en el copista d'Hitler, qui li va començar a dictar el llibre. No tot el llibre va ser escrit a Landsberg, Hitler va continuar treballant en el primer volum prop deBerchtesgaden en sortir de la presó.
Hitler havia planejat cridar el llibre Quatre anys i mig de lluitacontra les mentides, estupidesa i covardia, però Max Amann, coordinador de les publicacions nazis, ho va convèncer de reduir-lo a La meva lluita. Amann havia esperat que Hitler escrivís la seva autobiografia i que s'enfoqués en el cop de Munic (esdeveniment que havia fet famós a nivell nacional al Partit Nazi, i que probablement seria atractiu per als lectors) però Hitler amb prou feines varealitzar un esment d'aquest episodi. En el llibre, Hitler evita el tema al·legant que les forces que els van reprimir - el govern, la policia i l'exèrcit bávaros- havien actuat de bona fe. Atès que alguns líders d'aquestes forces van ser assassinats o enviats a camps de concentració quan Hitler va arribar al poder, el més probable és que hi hagi eludit el tema per no enemistar-prematurament ambaquestes forces polítiques.

El llibre va ser publicat en dos toms. El primer va aparèixer el 18 de juliol de 1925, titulat «retrospecció»; el segon tom, aparegut en 1928, va portar per títol «El moviment nacionalsocialista».
El primer volum de La meva lluita, de 400 pàgines, va ser publicat en la tardor de 1925 al preu de dotze reichsmark, uns tresdólares nord-americans de l'època. Tot i que els nazisvan pretendre haver venut 24 000 exemplars en el primer any, amb tendència alcista, la captura de documents de l'editorial nazi Eher-Verlag pels Aliats en 1945 han desmentit aquestes afirmacions. El llibre es va vendre lentament i les vendes van caure en els següents anys. El 1928, es va publicar el segon volum, però les vendes van caure a menys de la meitat en comparació amb l'any anterior. Noobstant això, amb l'arribada de la Gran Depressió, la popularitat dels nazis va augmentar, igual que les vendes del llibre. En 1933, any en què Hitler va pujar al poder, les vendes es van disparar i del llibre es va vendre un milió d'exemplars, ritme que va conservar fins a la caiguda de l'Alemanya Nazi, sent el llibre més venut en aquest període, després de la Bíblia. A causa de que la principal...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mein kamp adolfo hitler
  • Ciro kamp
  • Mein kampf
  • Mein Kampf
  • Log Mein
  • kampo
  • debate kitch kamp
  • Problemaz del kampo mexikano

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS