Memòria de monitora de lleure

Páginas: 30 (7277 palabras) Publicado: 20 de octubre de 2013

1. EMMARCAMENT
1.1. EL CENTRE
Marc institucional
He realitzat les pràctiques de monitora a l’escola la Floresta, que és un centre públic d’educació infantil i primària, que està ubicat a la localitat de la Floresta, un barri i districte del municipi de Sant Cugat del Vallès. Nascut com a conseqüència de la construcció del ferrocarril Barcelona – Sabadell, i es situa a cinc quilòmetres delnucli urbà de Sant Cugat.
L’escola fou construïda el 1978 a la seva actual ubicació, un indret envoltat de pins que formen part de la serra de Collserola, al final de Camí de Can Pagan, a la dreta de la carretera de Vallvidrera, amb l’objectiu de substituir “La Graduada Mista”, localitzada a l’actual escola bressol La Mimosa, situada molt a prop.

L’estructura general dels infants
En quant ales característiques de l’alumnat del centre és pot dir que es heterogeni, per les mateixes característiques del barri, tot i que també hi ha escolaritzats nens/es d’altres zones com les Planes, Sant Cugat, Valldoreix i Molins de Rei, que produeix una diferència notable en quant a economia i cultura. Així doncs, es produeix una gran diversitat cultural.
Actualment, al centre, hi ha matriculats396 alumnes; 128 a educació infantil i 268 a primària, dels quals, un 68% provenen de famílies castellanoparlants. De la totalitat d’alumnes, 72 són d’un altre país (Amèrica Central, Amèrica del Sud, Unió Europea, Magreb, Àsia i Estats Units). La varietat de procedència geogràfica comporta que els alumnes tinguin diferents llengües maternes i produeix una gran riquesa lingüística i cultural queofereix a la l’escola la possibilitat de fer un treball d’atenció a la diversitat, sent aquesta una de les línies metodològiques i organitzatives més importants de tot el centre.

L’espai físic de l’escola
L’espai està conformat per dos edificis propis: el més petit alberga les aules de P3 i P4, la qual, té un menjador petit, una sala polivalent i un despatx de tutoria, i el gran, està formatper la resta de dependències i nivells; de P5 a 6è de primària (tots els nivells amb dues línies A i B). El centre està dotat de biblioteca, laboratori, taller de plàstica, sala d’informàtica, sala d’audiovisuals, classe de música i sala d’actes. També hi ha el despatx de direcció, la sala de professorat i el despatx de l’Equip d’Atenció Psicològica (l’EAP) com a dependències de gestió, i la cuina,el menjador i consergeria amb farmaciola com a serveis.
Pel que fa als espais exteriors, l’escola destaca per estar rodejada en la seva totalitat de bosc, és per això, que disposa d’una gran quantitat d’espais verds on els nens i nenes poden jugar lliurement (l’espai està limitat per tanques). La distribució del pati es pot dividir en dues parts, la davantera i la darrera. A la primera hi ha unapista de futbol i bàsquet, i també, el pati destinat als alumnes d’educació infantil, juntament amb la resta de jardins i zones de bosc. A la darrera trobem una altra pista de futbol, un petit hort i una granja. Entremig d’ambdues parts hi ha un altre parc infantil.

Els trets socioculturals i socioeconòmics
Actualment el municipi de la Floresta és una població de 4.500 habitants de condiciósocioeconòmica i procedència molt diverses, aquets trets provoquen un gran contrast a nivell social. El nivell socioeconòmic de les famílies que participen en el centre es podria catalogar com a mitjà o mitja-baix i arran de la situació actual de la crisi econòmica i les conseqüències de l’atur, les dificultats per afrontar els pagaments escolars han incrementat notablement.

Les persones quetreballen en el centre
A l’escola són 32 mestres (sent un d’ells compartir amb l’Escola Catalunya). A banda dels mestres hi una psicòloga de l’EAP, una educadora, una especialista en plàstica de l’Ajuntament, una auxiliar administrativa, una tècnica d’educació infantil, una secretaria de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (l’AMPA), un conserge i un jardiner. Més endavant detallaré les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • memories monitor de lleure
  • memoria curs monitor lleure
  • Memòria pràctiques monitor lleure
  • memoria monitora de lleure
  • Memoria Monitora Lleure
  • Memoria Monitor de Lleure
  • Memoria de monitor de lleure
  • Memoria de monitor de lleure

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS