Memòria de pràctiques

Páginas: 19 (4626 palabras) Publicado: 3 de abril de 2011
MEMÒRIA DE PRÀCTIQUES

[pic]

Teresa Casellas Arcas

Núm.expedient acadèmic: 3883
Codi curs: Curs de monitors/es 1040

INDEX

1. Preparació .......................................................................................................... 3
2. Realització.......................................................................................................... 8
3. Avaluació ........................................................................................................... 13

PREPARACIÓ

1.1 Descripció del casal

L’associació de Lleure “Les Tribanes”, més coneguda per a tothom com el Casal d’Estiu de Verges, és un espai que portamolt anys funcionant. Ha passat per diferents etapes; durant un temps eren joves voluntaris els que s’encarregaven de l’activitat i era gestionat per la parròquia del poble, on posteriorment va passar a ser un casal només del mes d’agost. Ara farà uns 10 anys que funcionava com a casal esportiu, on el que més es potenciava eren els esports, fins que fa 5 anys que es va deixar de banda lapràctica esportiva i es va traslladar del Poliesportiu Municipal de Verges, a una sala annexa de l’Ajuntament i des d’aquell moment no ha canviat la seva estructura organitzava, només s’ha traslladat a l’escola del poble.
Aquest casal es realitza durant els mesos de juliol i agost, de 9.00 a 19:30, i inclou dinar proporcionat per un càtering. Dins del casal es porten a terme diferents activitats,des de tallers de manualitats, excursions, jocs esportius, colònies, campaments, anar a la platja i a la piscina, ... .
Cada nen s’ha de portar cada dia l’entrepà per esmorzar o berenar i la beguda.
El casal s’anomena oficialment casal parroquial i municipal. Parroquial perquè és l’església la que l’ha organitzat sempre (no perquè sigui la seva voluntat, sinó perquè l’Ajuntament no se’nvol fer càrrec). El Casal s’anomena també municipal perquè de l’Ajuntament es rep una subvenció anual de 450,76 €. De totes maneres, tota l’organització del casal la portem a terme el grup de monitors. De l’església tenim la llibreta bancària on hi ha els diners que s’han obtingut els anys anteriors i on l’ajuntament fa els ingressos. De l’Ajuntament rebem, a part de la subvenció econòmica, ellocal on realitzem l’activitat, i tots els serveis d’aigua i llum.
L’assistent social de l’Ajuntament, que vé a Verges un cop per setmana, coordina tot el tema de les beques (qui atorga les beques és la parròquia, no l‘Ajuntament). Ella és la que parla amb les famílies de nens i nenes que per diferents situacions econòmiques, no poden assolir aquesta despesa.

1.2 Data i durada deles pràctiques

Les pràctiques al Casal de Verges, s’inicien uns dies abans de que comenci la obertura del Casal, ja que prèviament s’han d’organitzar totes les activitats, revisar el material del que es disposa i el que fa falta comprar, habilitar l’escola i les aules de les que disposem, ..., així que pròpiament dit, el casal en sí comença força abans de tenir els primers contactes ambels nens/es.
El primer dia que va començar el Casal, i per tant el meu primer dia del període de pràctiques oficial, va ser l’1 de juliol i va finalitzar el 27 d’agost.
Cal dir, que porto des de els 16 anys treballant de monitora a aquest Casal (per tant ja són 9 estius) i tot i el temps que fa, l’emoció i els nervis dels primers dies els visc com el primer. Suposo que es tracta d’unabarreja entre el neguit de que tot surti bé i els nens/es disfrutin al màxim, i les ganes de retrobar-me amb tots aquells nens i nenes que ja fa un any que no veig.
Tot i l’horari del casal, és necessari assistir a algunes reunions per veure i avaluar el funcionament intern, les quals són els dilluns i dijous a la tarda, on es trobaven els 2 monitors responsables, el coordinador de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Orientacions de la memòria de pràctiques
  • Memòria pràctiques a l'eaia
  • Memoria De Practiques Del Curs De Monitor
  • Memòria De Pràctiques Del Curs De Monitors
  • Memòria pràctiques monitor lleure
  • Practique
  • PRACTIQUEMOS
  • Memòria pràctiques Monitor lleure infantil i juvenil

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS