Memòria enderroc

Páginas: 6 (1268 palabras) Publicado: 27 de mayo de 2013

1. Antecedents i situació

L’empresa promotora ------- amb NIF núm. -----------, precisa demolir una edificació situada al carrer --------------------------------.


2. Objecte del projecte

De conformitat amb l’encàrrec del promotor, és objecte d’aquest projecte la complerta definició i valoració de les obres que es fan precises per a la deconstrucció o enderroc d’una vivendaunifamiliar aïllada situada al carrer ---------------------------------.

Aquest document servirà per donar les instruccions i guies tècniques precises per a l’adequat procediment deconstructiu, en especial en aquelles unitats que revesteixen especial perillositat per les seves característiques físiques ó químiques.


3. Descripció de l’actuació

3.1. Superfície i volumetria

S’enderrocarà unúnic cos aïllat, situat entre dos edificis de més alçada.

L’edifici a enderrocar es tracta d’un edifici de planta baixa amb una alçada a carener de 4,86 m.

La seva superfície en planta és de 84,66 m2.

Tenint en compte aquestes superfícies el volum total a enderrocar resulta ser de 411,45 m3.

3.2. Estat actual

Es tracta d’un edifici amb un estat de conservació no gaire degradat, ambparets de fàbrica de maó i estructura de formigó, forjats formats per revoltons ceràmics i biguetes i està acabat amb una coberta a dos aigües de teula àrab.

L’edifici consta d’una única planta de manera que a partir del rebedor i el passadís central es dona accés a les diferents dependències de la casa. Tant la fusteria interior com la extrerior és de fusta i encara disposa de les persianes iels vidres de les finestres.

La part interior de l’edifici està pràcticament buida, només hi ha les divisòries de material ceràmic.


4. Execució de les obres d’enderroc

4.1. Treballs previs

Abans d’iniciar l’enderroc, l’empresa a qui li siguin encarregats els treballs, estarà obligada a fer neutralitzar les escomeses de les instal·lacions que puguin tenir activeso en servei les instal·lacions, segons les normes de les companyies subministradores.

Es buidaran els baixants, canonades i qualsevol altre instal·lació que pugui estar en càrrega o conservar gasos, fluids o qualsevol altre material.

Es comprovarà que no existeixin derivacions d’instal·lacions que no siguin adients, o que pertanyin a edificis veïns. També es retiraran tots elsvidres i materials tallants, així com els serveis aeris que puguin haver-hi a les façanes.

Tanmateix caldrà que l’empresa que li hagin estat assignats el treballs realitzi una previsió d’obra abans de començar-los (tipus de contenidors a utilitzar, ubicació de contenidors, invasió de la via pública, permisos i llicències, vies d’evacuació i aportació de materials i maquinària, viesràpides i centres mèdics més propers per a possibles accidents, etc.).

El tècnic facultatiu responsable, la propietat i el coordinador en matèria de seguretat i salut (si existeix) n’hauran d’estar informats des de l’inici de la demolició de tot el procés a seguir, per part del tècnic responsable de l’empresa adjudicatària.

A l’obra sempre hi haurà un extintor portàtil de 5Kg. de càrrega, per tal d’extingir possibles petits incendis que es puguin produir.

Es prendrà com a prevenció el tapament de la xarxa general de clavegueres, si existeix, per evitar que la runa pugui obturar-les.

En un lloc ben visible, es col·locaran dos cartells indicadors de l’obligatorietat d’utilitzar el casc per tot el personal que hi treballi o accedeixi alrecinte objecte d’enderroc, i de la prohibició d’accés a l’obra per tota persona estranya a la mateixa així com tota la senyalització referent a la seguretat i salut de l’obra.

En tot moment a l’obra hi haurà una farmaciola totalment equipada, i tots els operaris i tècnics que intervinguin en els treballs sabran on la poden localitzar.

S’haurà de preveure una boca de reg o punt d’aigua per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Enderroc
  • Memorias
  • La memoria
  • Memoria
  • Memoria
  • Memoria
  • Memoria
  • La Memoria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS