memòria enrajolada

Páginas: 3 (727 palabras) Publicado: 21 de enero de 2014
Memòria enrajolada
En el documental surt un home casat i amb fills, en Clive, el qual ha perdut tota la memòria. No sap qui és, cada deu minuts experimenta un nou naixement de la seva ment, és comsi es despertés d’un coma, com si fins aleshores hagués estat mort, o almenys així ho descriu ell.
Tot i això sap qui és la seva dona, no se’n recorda ni quan es va casar, simplement sap que ho és il’estima, cada cop que la veu l’abraça com si fos el primer dia que l’hagués vist. També pot tocar les seves composicions amb el piano i dirigir el seu cor, era un gran músic i compositor, però ell nose’n recorda de res.
En un moment del documental li ensenyen una gravació que li van fer dirigint el seu cor, però ell és incapaç d’acceptar que allò ho ha fet, no sap explicar com però creu que noés ell.
A partir d’aquest documental volia investigar que podrien pensar Descartes, Locke i Hume segons l’existència del jo, de l’anima segons les vivències d’aquest home.
Comencem per Descartes,ell creu en l’existència del jo ja que és possible dubtar de tot el món, i si pensem és perquè som o existim. Ell diu que hi ha un ésser totpoderós que vol enganyar-nos constantment, però només ho potfer perquè existim, som, i per tant hi ha una proposició absolutament indubtable i necessàriament verdadera, com podem pensar som.
Quan intentem centrar la seva visió amb el vídeo veiem que ellpodria dir que en el cas de Clive si que existeix un jo, perquè a en Clive li estan passant coses constantment, pensa que està mort, però pensa, per tant segons Descartes podríem dir que si existeix eljo, ja que encara que Clive no tingui memòria se’n adona de tot el que viu en el present, pensa sobre els seus actes i les seves sensacions en cada moment.
Segons Locke tenim un coneixement intuïtiude que existim, res es pot conèixer amb més certesa què que existim. Tot això es manifesta en les sensacions, el raonament i la reflexió. Locke mai dubta que existeixi una realitat exterior a les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Memorias
  • La memoria
  • Memoria
  • Memoria
  • Memoria
  • Memoria
  • La Memoria
  • Memorias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS