memòria pràctiques

Páginas: 57 (14200 palabras) Publicado: 7 de noviembre de 2015
ÍNDEX
Pàgines
1.Introducció ______________________________________
2.Justificació ______________________________________
3.Planificació ______________________________________
4.Desenvolupament de les sessions
Sessió 1 ____________________________________
Sessió 2 ____________________________________
Sessió 3 ____________________________________
Sessió 4____________________________________
Sessió 5 ____________________________________
Sessió 6 ____________________________________
Sessió 7 ____________________________________
Sessió 8 ____________________________________
Sessió 9 ____________________________________
Sessió 10 ___________________________________
Sessió 11 ___________________________________
Sessió 12___________________________________
Sessió 13 ___________________________________
5.Avaluació _______________________________________
6.Valoració general del treball didàctic __________________
7.Bibliografia i webgrafia _____________________________
8.Annexs _________________________________________


1.INTRODUCCIÓ
El document que es troba a les següent pàgines conté la memòria del període de pràctiques quees va realitzar durant els mesos de gener i febrer de 2012 al 4t curs de l'escola pública Andersen de la ciutat de Vic (Osona).
El títol de la unitat de programació és “Experts en poemes” i es va portar a terme dins l'àrea de català amb un grup de 12 nens i nenes. La duració total de la unitat va ser 4 setmanes i un dia, és a dir, de 13 sessions de 55 minuts cadascuna. Aquesta proposta, però, hapatit diversos canvis des que va ser plantejada al novembre de l'any passat. Aquests canvis són a causa de les necessitats que s'han anat presentant durant la realització de la unitat. Tot i això, els continguts de la proposta no han patit cap canvi, de manera que s'han treballat: la lectura en veu alta de textos lírics, és a dir, quins factors hem de tenir en compte a l'hora de recitar un poema aalgú; els usos dels signes de puntuació (el punt, la coma i els dos punts); i els diferents significats que poden tenir les paraules i com trobar-los als diccionaris. A més a més, i com a punt final de la unitat i amb l'objectiu d'unificar tots els termes treballats, l'alumnat va haver de realitzar un projecte final que consistia en la creació d'un text poètic original i la seva lectura en veualta davant del grup-classe.

























2.JUSTIFICACIÓ
La unitat de programació que he portat a terme a l'aula de 4t on he realitzat les pràctiques havia de contemplar els següents apartats: la poesia, l'ús del diccionari i els signes de puntuació.
Bàsicament, la tria d'aquests conceptes es va fer en base la programació de l'àrea que ja estava plantejada per les dates en què jo haviad'estar a l'escola. Així doncs, quan em vaig reunir amb la mestra per tal de concretar els continguts que haurien d'entrar dins les sessions, no vam tenir massa problemes per decidir-ho.
Val a dir que els continguts que es treballen a cada unitat segueixen les pautes que el llibre de text marca. Normalment, cada unitat basa els seus continguts en: coneixement de la llengua, sobretot relacionat ambl'ortografia, la gramàtica i el vocabulari de la llengua; i el taller d'escriure, on es treballen diferents tipus de text i gèneres textuals determinats i se n'expliquen les principals característiques.
Així, per exemple, el tema anterior al que jo vaig treballar presentava els següents continguts: la fitxa bibliogràfica, els sons de les vocals (“e” i “o”) i, finalment, els prefixos. La unitatsegüent a la que jo vaig realitzar, treballava aquests continguts: la descripció d'una persona, la “b” i la “v” i, per últim, els sufixos. Per tant, es pot observar que no hi ha una intenció de continuació a mesura que avança el llibre amb les unitats que s'han anat fent, només en el cas de sufixos i prefixos.

Si ens centrem ara en la unitat escollida, la meva idea era plantejar la UP des d'una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Practique
  • PRACTIQUEMOS
  • Pràctiques casolanes
  • Pràctiques termodinàmica
  • pràctiques
  • Practiques
  • practique
  • Protocol Pràctiques Proteòmica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS