Memoria curso monitores

Páginas: 12 (2787 palabras) Publicado: 27 de septiembre de 2010
2.Introducció

a) Qui sóc, interès personal:

Sòc David Sánchez Acosta i us explicare una mica el perquè de voler treballar com a Monitor de lleure

Jo mai he anta a casals d’estiu, vull dir que jo de petit no hi anava. Però desde sempre he tingut una certa curiositat per saber com eren aquestes estades d’estiu.

Amb tot això vull dir que des que me ‘n vai assabentar que feiencursets per a ser monitor de lleure no vaig dudar ni un sol moment i vaig dir que aquella era la meva oportunitat.

Ara, fa poc que he realitzat les practiques i he estat quasi tot l’estiu treballant com a monitor de lleure en l’entitat de Paranens.
La veritat és que m’ho he passat molt bé amb els monitors i també amb el grup d’imfants on hauvia de desenvolupar tots els meus coneixements adquiritsen el curset realitzat anteriorment.

Ara per ara no em panadeixo d’haver fet el curset, sinó que diria que es la millor decisió que vaig pendre en tota la meva vida.
b) Característiques de l’entitat:

b.1. EL CENTRE:

En 1993 un grup de monitors que formaben part de “La Companyia de teatre Paranoia” va decidir crear Paranens, una nova associació que combinarà duescoses: el món infantil i el teatre.
En els seus orígens Paranens es dedicà únicament a la animació infantil, dinamitzant places i festes privades (comunions, aniversaris,...), com comptacontes, etc... associant la labor pedagógica amb la lúdica, amb la pretenció d’arribar als nens d’ una forma atractiva, i a la vegada transmetre una serie de valors.

Els seus membres, que en un principi esdedicaben a això esporàdicament y en les seves estones lliures, han anat invertint el seu temps en el camp de la educació en el temps de lleure, tant a nivell de formació com d’experiència. Han conseguit una dedicació exclusiva, treballant a diàri amb nens i joves.

[pic]
b.2. MARC INSTITUCIONAL:

Paranens és una associació sense ánim de lucre constituïda legalment e inscrita enel registre de associacions de la Generalitat. Té una estructura asambleària en la presa de decisions. Per la seva organització es creen comisions de treball encarregades de planificar les diverses activitats, i aquesta comisió de treball nombra un responsable, el qual ho portarà tot a terme.

b.3. Estades Paranens:

Els casals d’estiu “Estades Paranens” és l’actividat més fortaque prepara la associació. Es desenvolupen des de Juny fins a Septembre distribuïts en 5 torns. Disfruten de l’activitat uns 250 nens/es i 30 monitors aproximadament, més el responsable. El més fort es concentra en el mes de Juliol amb una mitjana de 180 nens/es per torn dividits en 8 grups d’edat, grups de 25 nens/es amb 3 monitors excepte els nens/es de 3 y 4 anys que són grups de 20 amb 4monitors.
L’activitat es realitza en locals municipals i s’obre a tota la població (nens/es de 3 a 14 anys), les inscripcions es realitzen durant el mes de Maig , el 10% de les places queden reservades per a nens derivats per els Serveis Socials de l‘Ayuntament del municipi. Per tant els aspectes socioculturals i económics són molt diversos.

b.4. MARC PEDAGÒGIC GENERAL:

IdeariParanens és una associació laica i progressista que en el seu plà de treball defensa uns valors i els trasmet a els nens en la seva educació.

Són tots valors molt universals:

-Llibertat
-Solidaridat
-Cooperació
-Igualdat
-Justícia
-Pacifisme
-Esperit crític
-Comunicació
-Sensibilitat als problemes socials-Cura del medi ambient
-Respecte
-Integració

Objectius de la associació

- Crear una dinámica que vigili la inserció i participació dels nens en tots els aspectes de la vida escolar, social i cultural.
- Promoure un servei basat en la educació no formal e imformal.
- Donar resposta a una necessitat social
- Mellorar les condicions i la qualitat de vida...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Memoria De Practiques Del Curs De Monitor
  • memoria curso monitor
  • Memòria curs monitor de lleure
  • Memorias del curso
  • Memoria Monitor De Lleure
  • Programa curso monitor sociocultural
  • Memoria Monitor Tiempo Libre
  • Partes del monitor y tipo de memorias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS