Memoria De Practiques Del Curs De Monitor

Páginas: 14 (3413 palabras) Publicado: 2 de abril de 2012
1. EMMARCAMENT
1.1 El centre
El centre on he fet les pràctiques és l’Esplai Itaca de Teià, el qual forma part de la Zona 15 del MCEC. Teià és un petit poble residencial del Maresme en el qual hi habiten uns 7000 habitants i que esta bastant dividida entre el centre del poble i les urbanitzacions. En aquests moments l’esplai s’ubica en els locals de la llar Santa Rosalia, centre d’acollidainfantil, col·laborador de la Conselleria de Benestar social, gestionat per una comunitat de Pares Somascs.
En aquest esplai els nens estan repartits en cinc grups segons la seva edat: Xinxalaines (7-8 anys), Xalocs (9-10 anys), Falcons (11-12 anys), Cracs (13-14 anys) i Joves (15-16 anys).
L’horari habitual d’activitat és els dissabtes de 17h a 19:30h i esporàdicament es fan sortides de cap desetmana i colònies a l’estiu.
Enguany l’esplai compta amb 110 nens i nenes. La majoria d’ells són de Teià però també hi ha nens de pobles veïns, com El Masnou o Premià de Dalt. Tenint en compte alguna excepció, en general tenen un nivell socioeconòmic mitjà o alt i la gran majoria són catalanoparlants.
L’equip de monitors està format per 2 monitors i 14 monitores. Cada grup d’edat té els seusmonitors fixes i un d’ells és el coordinador de grup. La junta directiva està formada per aquests coordinadors de grup, la tresorera, la secretaria, la responsable i la presidenta.
La junta dissenya el projecte educatiu general, que conté els objectius (annex) que volem assolir per acostar-nos al model de persona que proposa l’ideari (annex) . Partint dels objectius generals, els monitors de cada gruppensen els objectius concrets depenent de l’edat i característiques dels nens. El projecte educatiu es redacta acabat el primer trimestre i s’utilitza durant un any per a elaborar la programació d’activitats.
1.2. Les pràctiques: Aspectes del període
L’inici de les pràctiques va coincidir amb el començament del curs, moment en que es va decidir el projecte educatiu del curs, només el generalja que l’específic s’utilitza el del curs anterior .
Totes les activitats es fan d’acord amb el projecte, pensat per assolir-lo a partir d’uns mitjans educatius concrets (annex).
Els nens del meu grup tenen entre 11 i 12 anys ( grup de Falcons).
És un grup que es caracteritza per una divisió bastant important a nivell de dos grups, els grans i els petits. Tot i que només es porten un anyd’edat en aquest cas es nota més la diferència ja que els grans comencen l’ESO i canvien d’escola, mentre que els petits continuen al mateix centre.
Són uns nens complicats perquè no són grans, però tampoc són petits i el volum de nens d’onze anys es el doble dels de dotze. Però tot i així és un grup amb molta energia i amb el qual es pot fer una gran varietat de coses.
Tot i que sigui un grup quenecessita bellugar-se, es pot realitzar una activitat en una sala no gaire gran, sempre i quan l’activitat sigui dinàmica per a ells.
Pel que fa el contingut, és una edat en la que ja es comencen a fer unes activitats encarades cap a objectius a llarg termini com poden ser: ser tolerant davant de qualsevol situació o assumir responsabilitats.
Caracterització socio-psicològica d’alguns dels meusinfants:
La N. P. és una noia d’onze anys. Costa una mica entendre-la quan parla perquè va néixer amb llavi leporí i fissura paletina i té dificultats motrius. És molt bona noia, fa cas als monitors i és molt sensible. És xafardera, participativa i li agrada més estar amb els monitors que no pas amb la resta de nens i nenes.
L’A.M i l’A.M son dos de tres germans bessons que he tingut al grup.Es caracteritzen per la seva necessitat de cridar l’atenció i ser sempre els líders de l’equip. Son molt intel·ligents i utilitzen aquesta habilitat per carregar les culpes de les seves malifetes a altres nens.
L’O.L i l’A.C son un nen i una nena nous a l’esplai que s’han adaptat molt bé. Son bastant tímids i tot els hi agrada. Son molt amics dels altres nens per que també coincideixen a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • memoria curs monitor lleure
  • Memòria pràctiques monitor lleure
  • Memòria De Pràctiques Del Curs De Monitors
  • memoria curso monitor
  • Memòria curs monitor de lleure
  • Memòria pràctiques Monitor lleure infantil i juvenil
  • Memorias del curso
  • Memoria Monitor De Lleure

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS