Memoria Prácticas Educacion Primaria

Páginas: 34 (8336 palabras) Publicado: 12 de abril de 2011
MEMÒRIA,
OBSERVACIÓ I ANÀLISI D’UN CENTRE ESCOLAR
Practicum I

Susana Osuna Muñoz Universitat de Barcelona 2010/2011

Memòria Practicum I

ÍNDEX
1. INTRODUCCIÓ, 3
1.1. Presentació de la memòria, 3

2. DECLARACIÓ DE PRINCIPIS, 4
2.1. Què espero trobar-me, 4 2.2. Objectius i expectatives que es pretenen aconseguir, 4

3. L'ESCOLA, 5
3.1. Entorn físic d’aprenentatge, 5 3.1.1.Instal·lació arquitectònica, 6 3.1.2. Ambient disposat: disseny i organització de l’aula, 6 3.2. Relació amb l'entorn, 8 3.3. Metodologia, 8 3.4. Organització institucional, 9 3.4.1. Director/a, 10 3.4.2. Cap d'estudis, 10 3.4.3. Secretari/ària, 10 3.5. Comissions del centre, 10 3.5.1. Comissió de biblioteca, 11 3.5.2. Comissió arbre, 11 3.5.3. Comissió d'informàtica, 11 3.5.4. Comissió de convivència,11

4. LA PROFESSORA, 12
4.1. Relació amb els alumnes, 12 4.2. Relació amb les famílies, 14

5. ELS ALUMNES, 15
5.1. L'infància actual, 15 5.2. Relacions entre alumnes, 15

6. CONCLUSIONS, 17 7. AUTOAVALUACIÓ, 18 8. BIBLIOGRAFIA, 19 9. ANNEX, 20
9.1. Entrevista amb la directora, 20 9.2. Entrevista amb la professora, 25 9.3. Entrevista amb un alumne, 27 9.4. Diari, 28

Susana Osuna Muñoz1

Memòria Practicum I

1. INTRODUCCIÓ
1.1. Presentació de la memòria
Aquest treball és una memòria és una observació del centre educatiu Maria Ossó de Sitges, on he realitzat el practicum I de segon curs de Grau d'Educació Pimària. En aquesta memòria queda reflexada la meva experiència durant l'estància en el centre, a més d'una explicació de les característiques del centre, objectius,metodologia, planificació i funcionament del mateix.

Durant les cinc setmanes he estat amb una classe de vint-i-set alumnes d'onze a dotze anys. Potser vaig escollir aquest grup perquè ho veia com un repte personal: estar amb els més grans. Realment, ha estat una experiència molt profitosa i m'alegro d'haber escollit aquesta classe.

L'estància al centre m'ha permès conèixer, d'una formapropera, el funcionament i les relacions, tant personals com laborals, que s'estableixen dins de l'escola. A més del coneixement extern, he pogut experimentar vivències educatives molt enriquidores i que m'han proporcionat uns coneixements, que considero, molt valiosos i de primera mà.

Susana Osuna Muñoz

2

Memòria Practicum I

2. DECLARACIÓ DE PRINCIPIS
En aquesta declaració de principisredacto el que crec que em trobaré a les pràctiques, el que penso que faré allà i l’aprenentatge que en treuré.

2.1. Què espero trobar-me

En primer lloc, espero trobar una bona infraestructura de reforç a l’acció pedagògica dels professors, des del punt de vista físic, es a dir, aules adequades, espais per a la reflexió, espais adequats per a l’aprenentatge, zones específiques per aldesenvolupament motriu i cognitiu, material pedagògic... En segon lloc, espero trobar una bona organització de l’equip directiu, bones relacions entre el personal del centre, predisposició per part dels mestres per a l’intercanvi de coneixements, una bona actuació per part dels professors, bona relació entre alumnes i professors... Finalment, el que realment espero trobar és acolliment, espero sentir deben a prop l’experiència de l’ensenyament.

2.2. Objectius i expectatives que es pretenen aconseguir

Durant aquestes pràctiques m'agradaria complir una sèrie d'objectius. En primer lloc, m'agradaria conèixer diferents formes d'ensenyament per tal de valorar els aspectes positius i negatius de cadascuna d'elles, poder triar entre diverses opcions i, així, poder crear la meva pròpia forma defer. Encara que, amb només cinc setmanes, no tinc l'experiència suficient com per tenir uns trets metodològics determinats. En segon lloc, vull conèixer l'organització del centre i observar de ben a prop quin és el seu funcionament i gestió. I, per últim, vull viure una experiència. Vull saber si realment estic capacitada per donar classes, si sóc capaç “d’enfrontar-me” a una classe de 25 alumnes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Práctica didáctica Educación Primaria
  • Memoria De Practicas De Educación Social
  • Memorias primarias
  • Practicas En Educacion Primaria
  • Memorias Practicas Educación Social
  • Memoria practicas
  • Memoria de practicas
  • Memoria de practicas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS