Memoria Tecnología

Páginas: 12 (2985 palabras) Publicado: 29 de abril de 2013

Memòria Robot Rastrejador








1. INTRODUCCIÓ:
El projecte que hem estat realitzant durant diferents hores es tracta d’un robot rastrejador o també dit un robot seguidor de línies (en aquest cas havia de seguir una línia blanca). Aquest robot disposa de dos sensors que detectaven la línia a seguir i el seu límit. Hi havia un sensor dret i un altre que era l’esquerra. Aquest robottambé disposava d’uns motors (esquerre i dret) i en cada un d’ells la seva corresponent roda.
El funcionament dels sensors explicant-ho d’una manera més entenedora és la següent:

Si el robot detectava en els dos sensors la línia blanca, aquest havia d’anar recte.
Si el robot detectava la línia només en el sensor esquerra significava que el robot havia de girar a l’esquerra, per tant, elmotor que havia de girar era el dret.
Si el robot detectava la línia només en el sensor dret significava que el robot havia de girar a la dreta, per tant, havia de fer funcionar només la roda esquerra.
Perquè tot això funciones correctament, disposàvem d’un circuit imprès amb els seus components.
Com ja he dit abans, aquest projecte s’ha realitzat en hores de classe. El projecte l’hem realitzatdues persones.
El temps que hem necessitat ha sigut d’unes 7 hores aproximadament i, les hem repartit de la següent manera:
Durant la primera hora, vam identificar els components i, vam començar a soldar els components al circuit imprès. Les dues següents hores les vam dedicar únicament a soldar els components restants. Durant les hores, 5, 6 vam tallar i deformar unes plaques de plàstic peraconseguir la forma que necessitàvem i, vam fer els seus respectius forats. Finalment durant l’última sessió vam unir el circuit imprès, els motors i les rodes amb l’estructura del robot rastrejador. La vuitena hora vam provar el nostre robot rastrejador en un circuit que nosaltres mateixos i en la mateixa hora vam crear.
Robòtica: La robòtica és una branca de la tecnologia que estudia el disseny iconstrucció de màquines capaces d'exercir tasques repetitives, tasques en les quals es necessita una alta precisió, tasques perilloses per a l'ésser humà o tasques irrealitzables sense intervenció d'una màquina. Les ciències i tecnologies de les que deriva són: l'àlgebra, els autòmats programables, les màquines d'estats, la mecànica, l'electrònica i la informàtica.
En relació aquest projecte ambla robòtica podem veure que hem introduït el disseny (ja donat) i la construcció d’una màquina capaç d’exercir una tasca. També hem pogut manipular el programa del nostre robot rastrejador.

2. IDENTFICACIÓ DELS COMPONENTS, EINES I MÀQUINES:
Components que trobem en el circuit imprès:
1.- Resistències: Les Resistències s’utilitzen per limitar la quantitat d’electricitat que passa per alcircuit.
2.- Transistors: Els Transistors s’utilitzen com a interruptors elèctrics molt ràpids. Aquests permeten una bona organització sistemàtica que permet que el circuit funcioni com a portes lògiques per al micro controlador.
3.- Diode: El diode és un component elèctric que permet el pas de la corrent elèctric.
4.- Leds: Els Leds en aquest projecte els hem utilitzat com a components elèctricsper saber en quin moment els sensors funcionen o no.
5.- Commutador: Per mitja d’una petita palanca que es manipula manualment, aquest permet o no el pas del corrent elèctric.
6.- Condensador elèctric i/o ceràmic: El condensador és un dispositiu que emmagatzema energia en el camp elèctric.
7.- Sensors: Els sensors els hem fet servir per a detectar el camí per al qual ha de seguir el robotrastrejador.
8.- Micro controlador: El micro controlador és el component més important de tot el circuit. Sense aquest, el robot rastrejador no es mouria i doncs, no podria seguir la línia en el nostre cas
9.- Sòcol estèreo (Per a Jack): És un altre component que trobem al circuit però que no ha resultat important ja que el robot ja venia programat. Si l’haguéssim de programar doncs, si que hauria...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Nuevas tecnologias memorias
  • Utilidades memoria usb
  • Memorias Tecnologia
  • Memoria Tecnología
  • Tecnología y Memoria
  • Memoria Tecnología DDR
  • Influencia de tecnologia en la memoria
  • nuevas tecnologias de memoria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS