Memoria tgp

Páginas: 4 (892 palabras) Publicado: 16 de marzo de 2015
Caspar David Friedrich 1774-1840 va ser un pintor paisatgiste del romanticisme alemany mes important del segle XIX. El seu interes principal va ser la refleccio sobre la naturalesa en les sevesobres, habitualment simboliques i anticlasiques amb les que intentava donar una resposta subjectiva i emocional al mon natural. Les seves obres estableixen la presencia humana en una perspectivadisminuida amb contraste de grans paisatjes.
Friedich va madura en una epoca en la que creixia la desilusio en tota la clase mitja europea donan lloc a una nova aparicio de l'espiritualitat. Aquest canvi enels ideals s'expresa habitualment atraves d'una reavaluacio de la naturalesa que van tractar de representarla com una creacio divina que deu ajustarse contra l'artifici de la civilitzacio humana.
Lesobres que Friedrich va realitzar li van donar renom a la seva carrera, els seus contemporanis el descrivien com l'home que havia descobert “la trajedia del paisatge”. La seva obra va caure en desgraciadurant els seus ultims anys de vida.
Mentres Alemanya es modernitzava a mitjans del segle XIX un nou sentit d'urgencia va caracteritzar l'art i les descripcions comptemplatives de Friedrich vanarrivar a ser vistes com a el producte d'una epoca pasada. El segle XX va portaruna apreciacio renovada de la seva obra, a partir de 1906 amb una exposicio de 32 de les seves pintures a Berlin. Per ladecada de 1920 les seves pintures havien sigut descobertes per els expresionistes. En la decada de 1930 i principis de 1940 els subrealistes i existencialistes van pendre amb frequencia ideesinfluenciades per les seves obres. L'arrivada del nacisme al 1930 va portar el resorgiment de la popularitat de Friedrich, pero aquest va decaure junt amb el regim degut a la erronea asociacio del seunacionalisme amb aquesta ideologia. No va ser fins a finals de 1970 quan Friedrich va recuperar la seva reputacio com icona del romanticisme alemany i pintor de renom mundial.



Biografia

Caspar David...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tgo Tgp
  • cuestionario de tgp
  • tgp expoo
  • Tgo & tgp
  • Tgo Y Tgp
  • Tgp Y Tgo
  • trabajo tgp
  • TGP 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS