Memoria

Páginas: 3 (567 palabras) Publicado: 5 de diciembre de 2010
El Centre
Marc institucional

L’escola Vedruna Escorial consta de trenta nou escoles d’arreu del nostre país. Molt diverses però cohesionades. Son comunitats de educadors de llarga trajectória,ambl’experiència que ens dóna un camí iniciat lány 1826,quan a Catalunya tot just s’obrient les portes de les primeres aules d´enseyament femení. Son un col·lectiu educatiu en l’orbita de l escolacristiana de Catalunya,i part integrat de l escola catalana d’aquest país,compromesa amb la seva cultura i la seva llengua.

L’escola Vedruna Escorial actual és hereva d’una iniciativa educativaimpulsada per una gran educadora: Joaquima de Vedruna i Mas “Germanes Carmelitas de la Caritat”La seva instituíció pedagogica va dur-la a liderar el projecte d’una gran xarxa escolar,present avvui a mes devint-i-cinc països de quatre continents,per impulsar l’educació amb una identitat i un estil propi. Aquesta pedagogia constitueix avui el bagatge educatiu que dóna identitat i caràcter propi a lesescoles xarxa vedruna d’arreu. Des del que son; des de les arrels i de de les líeas educatives que marquen la nostre acció escolar,la xarxa d’escoles Vedruna de Catalunya ofereix a les famílies els seuservei com alternativa educativa amb caràcter propi,en el marc de l escola catalana d’inspiracció cristiana,tot contribuint a la formació de les noves generacions, a les mans de les quals està un futurque mirem amb esperança.

Projecte Educatiu

La pedagogía de les escoles vedruna es una pedagogía amb estil propi que gira al voltant d un eix: la valoració de les persones i les relacionsinterpersonals en un clima familiar sencill i proper com experiència educativa funamental. Aquesta pedagogía,amb una relacio educativa que fomente el respecte i l efecte entre educants i educadors,constitueis el segell propi amb el cual Joaquima de vedruna i mas va impregnar les seves escoles i es el fonament del estil educatiu. Aquest eix vertebrador es traduieix en:

- La creació d un clima...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La memoria
  • Memoria
  • Memoria
  • Memoria
  • Memoria
  • La Memoria
  • Memorias
  • Memorias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS