Memoria

Páginas: 11 (2725 palabras) Publicado: 11 de enero de 2012
MEMORIA SORTIDA DE CAMP

CAMÍ VELL DE LLUC.

Ciències socials i la seva didàctica I (geografia).
22114

Índex

Portada …...........................................................................................................1
Índex …...............................................................................................................2
Introducció…......................................................................................................3
Sortida de camp. Itinerari. …............................................................................3-7

Introducció

Els tres camins més importants per arribar a Lluc són: el de Sóller, el de Pollença i el més important: el vell camí de Lluc.Va començar a adquirir gran importància en la vida mallorquina alsegle XIII, moment en què el monestir es va convertir en lloc de freqüents peregrinacions religioses. És un camí ple d'història (Bisbes i Jurats manaren que es recollisin almoines per a la seva conservació i amenaçaren amb excomunió als qui n'estimbassin cap pedra), devoció (el bisbe Jaume hi fou pujat en cadira de braços per coronar la Santa Imatge el 1884, molts hi han pujat descalços o fentpenitència) i miracles (llegendaris o provats, testimoni de la protecció divina). A la darreria del s. XIV s'hi varen plantar set creus de pedra que representen els sets goigs de la Mare de Déu, he de puntualitzar que ha sofert diverses modificacions en un parell de segles.
Eren set medallons, esculpits en pedra per les dues cares pel millor escultor de l'època, Llorenç Tosquella, que representavenels 7 goigs de Maria, alçats sobre una columna fixa, sobre base escalonada. Els set passatges eren: la Anunciació, el Naixement, l'Adoració, la Resurrecció, l'Ascensió, la vinguda de l'Esperit Sant i la mort i assumpció de Maria.
Posteriorment, va tornar a canviar de nom passant a cridar-se "Camí General", coincidint als segles XV, XVI i XVII amb algunes modificacions del seu traçat. No obstantaixò, la modificació més important es va produir entre 1704 i 1709, quan es va construir un camí, pràcticament nou, conegut popularment com "Sa Llangonissa", amb la finalitat d'evitar el perillós pas del "Grau", situat entre el "Barrancar" i el "Guix". La degradació del camí, amb la pèrdua del seu ús i importància popular, s'inicia en 1884, quan es construeix la nova carretera, el traçat de laqual, no solament creua i absorbeix trams de l'antic camí, sinó que desvia aigües pluvials. Així concloïa una etapa de 6 segles, durant la qual el camí havia rebut tota la cura i atenció propis d'una via estratègica, ja que era la que comunicava tot el "Plá" amb el monestir.

Sortida de camp. Itinerari.

Data: 28 d'Octubre del 2011

-Tram autocar:
La sortida tenia fixada la sortida les9:00 al parquing de terra de la universitat de les Illes Balears on ens esperava l'autocar. Allà ens reunirem tots el alumnes del grup mitjà 2 amb el professor. Es donà per iniciada la sortida.
El tram d'autocar s'inicià a la UIB fins a Selva on varem fer la primera aturada de la sortida.
Durant el recorregut el professor ens va anar introduïnt un poc d'explicació prèvia sobre el camí i el quepodiem observar com ara: el sector central de la Serra de Tramuntana ( Puig de Son Cadena, puig d'Alaró i el castell d'Alaró, el puig de l'Ofre, el Puig Major i el Puig de Santa Magadalena).A més el professor ens explica l'ubicació de la comarca de s'Arreiguer, que era desconeguda popularment fins els anys 80. Però la primera explicació va ser a Selva.
He de mencionar que varem passar per lalocalitat d'Inca on el professor ens va explicar que toponicament era d'origen islàmic. Molts de pobles depenen d'aquest nucli urbà degut a la gran oferta de productes, serveis, comerços... que pot oferir.

Selva:
La nostra arribada a Selva no va ser a l'hora fixada que tenia el professor, degut a un parell d'inconvenients que ens varem trobar per el camí.
Selva és un municipi del raiguer de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La memoria
  • Memoria
  • Memoria
  • Memoria
  • Memoria
  • La Memoria
  • Memorias
  • Memorias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS