Memoria

Páginas: 5 (1070 palabras) Publicado: 7 de enero de 2014
MÈTODE CIENTIFIC

*La ciència, com la coneixem en estos tems, és fruit d'una serie de descobriments, i per a dur a terme estos descobriments, utilitzen un metode anomenat "MÈTODE CIÈNTIFIC".

- EL MÈTODE CIÈNTIFIC, es refereix a un conjunt de tècniques per investigar fenòmens, adquirir nous coneixements, o corregir i integrar coneixements previs. Normalment es basa en la recol·lecciód'evidència empírica, observable i mesurable, emprant els principis de raonament lògic. Aquestes tècniques permeten reunir un cos de dades fruit de l'observació i l'experimentació, a partir de les quals es poden formular teories.
PASOS PER FER EL MÈTODE CIÈTIFIC:
1) Observacions:
és un dels pasos a fer, junt amb l'experimentació del mètode científic, o verificació empírica. Ambdues sóncomplementàries, encara que hi ha ciències basades en una d'aquestes dues únicament. Així, l'astronomia és el paradigma de les ciències basades en l'observació, car l'objecte dels seus estudis no pot ser dut a un laboratori.
L'observació consisteix en la mesura i el registre dels fets observables, segons el mètode científic i, per tant, per mitjà d'instruments científics.
Dins deste apartat, nian diversostipus d'observasions, per a fer el pas anterior:

a) Observasio Natural: es el fet de observar alguna cosa del mon natural per a poder estudiarla. Aquest tipus d'observasio vol dir que es fara en el tems de la experimentasio que saija donat el cas.

b) Observasio Preparada: en aquest tipus d'observasio, el cientific la cual esta estudiant la cosa, a d 'estar recreada l'observasio.

c)Observasio Cuantitativa: en el mètode cientific, despres de have i fet una hipotesi basdasa en l'observasio de la naturalesa, comença lo que es diu la fase de l'experimentasio.
d) Obsevasio Cualitativa: cuant el cientific a realitzat l'experiment amb les observasions consrnents a la qualitat dels resultats de lèxperiment, es considera esta observasio qualitativa de dades. Este tipus d'observasionsrequereixen dades matematiques.

2) MESURA: Es molt important per al mètode cièntific, que les mesures siguin possible i que les magnituts amb les seves unitats siguen consises i no ambigues.
Les unitats basiques son:
MAGINUTUS FISIQUES:
* Llongitut ---------> metre (m)
* Temps ------------> segón (s)
* Massa-------------> kilogram (kg)
* Intensitat de corrent
electrica ------>amperi (A)
* Temperatura---------> kelvin (K)
* Quantitat de sustansia---> mol (mol)
* Intensitat Lluminosa------> candela (cd)
Per a utilitzar estes mesures, utilitzen els instruments cientifics. Els instruments científics persegueixen un augment constant del grau d'exactitud i precisió de les mesures que realitzen, ja siguin les variables independent o dependents, durant observacionsempíriques o procediments experimentals fermament basats en el mètode científic i respectant un disseny experimental predefinit.
Són part de l'equipament de laboratori, però es consideren més sofisticats i més especialitzats que altres instruments de mesura com balances, cintes mètriques, cronòmetres, termòmetre sobre fins i tot generadors d'energia o de forma d'ona. Estan cada vegada més basats en laintegració d'equips per millorar i simplificar el control, millorar i ampliar les funcions instrumentals, les condicions, els ajustos de paràmetres i dades de mostreig, la recol·lecció, la resolució, l'anàlisi (durant i després del procés), l'emmagatzematge i la recuperació d'aquestes dades.
Els instruments individuals també poden estar connectats en una xarxa d'àrea local (LAN) i fins i tot estarintegrats com a part d'un sistema de gestió de la informació de laboratori (LIMS). A més poden tenir accés via Internet a bases de dades de propietats físiques, per comparar els resultats obtinguts i realitzar una anàlisi avançat dels resultats, fins i tot permetent la difusió i compartició de les dades obtingudes .
Alguns instruments científics poden ser bastant grans de mida, com els grans...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La memoria
  • Memoria
  • Memoria
  • Memoria
  • Memoria
  • La Memoria
  • Memorias
  • Memorias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS