Memoria

Páginas: 2 (320 palabras) Publicado: 27 de octubre de 2014
1. Introducció.
Si volem obtenir profit de les nostres experiències, cal que poguem recordar-les; si demà no poguéssiu recordar res del que heu llegit avui en aquest capítol, no tindriacap sentit llegir-lo. Recordar el que s'ha après és tan important com haver après per primera vegada.
Aprenentatge i memòria es troben íntimament relacionats: «Aprenentatge» és el procésd'adquisició de nova informació, mentre que «memòria» es refereix a la persistència de l'aprenentatge en un estat relativament permanent i que pot ser posat de manifest en un moment posterior.En aquest apartat veurem què és la memòria, quins tipus hi ha, quines són les fases necessàries per recordar i quins processos i variables cal tenir en compte en cada una d'aquestes.
2. Quèés la memòria?
A la nostra vida diària empram la paraula «memòria» en moltes expressions: ho conservaré en la memòria, se m'ha esborrat de la memòria, ho tenc en la memòria, he derefrescar la meva memòria, etc. Això no obstant, encara que tots utilitzem aquestes frases, moltes vegades no sabríem dir què és la memòria, per què és necessària i com funciona.
Habitualment, lagran majoria de la gent pensa en la memòria com en un òrgan del qual depèn la capacitat per recordar o oblidar, però no és un òrgan que emeti records; tampoc és res que es pugui veure,radiografiar o trasplantar. En el cervell d'una persona, no es pot observar on està la memòria ni determinar si es troba en bon o mal estat. En aquest sentit, els científics no han aconseguitlocalitzar un lloc específic del cervell on es produeixin els records.
Per tant, quan es tracta de memòria, és més exacte referir-se a l'activitat de recordar, un procés que s'estàdesenvolupant i no un simple òrgan o una estructura; més concretament, són distintes estructures cerebrals les que funcionen alhora quan es produeix el procés psicològic que originarà els records.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La memoria
  • Memoria
  • Memoria
  • Memoria
  • Memoria
  • La Memoria
  • Memorias
  • Memorias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS