Memorial de Greuges

Páginas: 2 (370 palabras) Publicado: 13 de noviembre de 2013
Digueu quin és el context històric de les dades que proporciona la font.


Memorial de Greuges

Si és una font primària cal parlar de l’autor del text: quelcom de la seva biografia, exposar elseu pensament, a quin grup pertanyia i les accions que va protagonitzar dins del moment històric que va viure:
És una font primària, ja que és un document en forma de text creat durant el període detemps que es vol conèixer. L’autor d’aquest text és principalment Valentí Almirall, qui va néixer a Barcelona el 8 de març de 1841 i va morir el juny de 1904 i va ser un polític , periodista ,assagista i advocat català, considerat un dels ideòlegs del catalanisme polític i amb una ideologia republicana i federal.
Entre 1868 i 1881 va militar en el Partit Republicà Democràtic Federal. El 1879 vafundar el periòdic Diari Català, primer diari en llengua catalana. En 1880 va organitzar el Primer Congrés Catalanista. En 1882 va impulsar la creació del Centre Català. En 1885 va encapçalar unareivindicació proteccionista de la burgesia industrial catalana i va redactar el Memorial de Greuges. El 1886 marca el punt culminant de la seva carrera en publicar "Lo Catalanisme".

Fer referència al’àrea geogràfica en que es desenvolupa el seu marc d’actuació:
El Memorial de Greuges fa referència a “totes les províncies d’Espanya”, és a dir, a tot l’Estat Espanyol.

Tant si és font primàriacom secundària en quin període històric se situa el text
El text se sitúa a l’any 1885, és a dir, en ple Règim de la Restauració.

Relacionar-lo amb la forma de govern que hi havia en aquellmoment,qui governava,com funcionava l’economia, com estava articulada la societat, quins corrents artístics i literaris eren vigents, quins esdeveniments marcaven aquella època.
És un moment en plenarenaixença literària i cultural. Hi havia una política federalista i autonomista, degut a les crítiques contra l’Estat liberal d’Espanya sota el Regnat d’Isabel II. Els esdeveniments més destacables...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Memorial greuges
  • Memorial de Greuges
  • Memorial de Greuges
  • Memorial de greuges
  • Memorial De Greuges
  • Memorial de greuges
  • Memorial de greuges
  • Memorial greuges

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS