Memòria pràctiques Monitor lleure infantil i juvenil

Páginas: 19 (4747 palabras) Publicado: 21 de octubre de 2013
INTRODUCCIÓ



Sóc nom, del curs de monitors de lleure infantil i juvenil amb codi 0000 de
l’any 2012.

Les pràctiques d’aquest curs les he realitzat al centre “Casal d'Infants” a Badia del Vallès.

El següent escrit tracta sobre el desenvolupament de les pràctiques, així com de les activitats i experiències viscudes al casal, de tot el que he après gràcies a l’equip de monitors idels
infants que m’han donat la oportunitat de conviure i treballar en aquest centre.




































1.Emmarcament


1.1 El Centre

Les pràctiques han estat realitzades al Casal d'estiu Municipal, organitzades per l'Ajuntament de Badia del Vallès.

A Badia existeixen quatre centres d'educació primaria, cada any te lloc el CasalMunicipal a un d'aquests centres.

Aquest estiu 2012 s'ha fet servir el centre CEIP La Muñeira.

Marc Institucional:

El centre CEIP La Muñeira esta situat al carrer Via de la Plata sense nº. La seva ubicació es propera als diferents serveis i equipament, tals com centre cívic, ajuntament. Poliesportiu Municipal, Mercat Municipal i el IES Frederica Montseny.

Al tractar-se d'un Casal Municipal,gestionat per l'ajuntament, el seu projecte va destinat a tots el infants, independentment de la seva situació socioeconòmica; amb el que es pretén oferir la possibilitat de gaudir d'un espai de joc, convivència i aprenentatge, amb igualtat d'oportunitats.

Hem de tindre en compte que un 25% aproximadament, dels infants usuaris del Casal, tenen un seguiment per parts dels Serveis SocialsMunicipals. Aquest servei depenent de la situació socioeconòmica de les famílies, els ofereix un tipus de beca del 100%, 80% o 50% del total del cost de la inscripció.

Les activitats es desenvolupen a les instal·lacions del centre educatiu, podent realitzar sortides als parcs o zones d'esbarjo dintre del Municipi, així com al mercat i les piscines Municipals.

Degut al context econòmic actual es vadecidir no fer cap excursió o acampada que impliques una despesa extra per les famílies i ajuntament. Fet el qual es va posar de manifest a la reunió prèvia a l'inici del Casal, amb el beneplàcit de les famílies.



Equip Humà – Organigrama


Directora: Organitza l'estructura del casal, comptant amb la participació dels monitors a l'hora de dissenyar les activitats que es duran a terme.Monitors: Cada grup te un monitor i un premonitor, i alguns grups com mitjans 2 i grans 2, un monitor en pràctiques. Entre tots s'encarreguen de dissenyar i portar a terme les activitats, i la cura del grup.

Directora


Petits 3 a 5 anys (30 Infants)
Mitjans 6 a 8 anys (30 Infants)
Grans 9 a 12 anys (20 infants)
3 Grups
3 Grups
2 Grups
1
Monitor
Premonitor
1
Monitor
Premonitor
1Monitor
Premonitor
2
Monitor
Premonitor
2
Monitor
Monitor en Pràctiques
Premonitor
2
Monitor
Monitor en Pràctiques
3
Monitor
Premonitor
3
Monitor
Premonitor




Marc pedagògic:

Ideari del casal

Com fem el Casal per als Infants?

Realitzar un casal d'infants per nosaltres, no significa simplement preparar unes activitats per ocupar el seu espai lliure. La nostraintenció és oferir un espai adequat per l'infant per a que jugui lliurement a la vegada que desenvolupa el seu autoaprenentatge.
La nostra metodologia s'embarca dins de l'àmbit anomenat educació activa. Amb els objectius específics busquem promocionar l'autonomia de l'infant, oferit-li espais i materials que li despertin interès per jugar, per a comunicar-se i per desenvolupar-se en un contextdeterminat, i així adquirir un aprenentatge significatiu.
Entenem doncs, que és el joc lliure i espontani la base d'aquesta metodologia.

La dinàmica del casal d'estiu permet oferir a l'infant espais guiats i organitzats pels monitors, com també d'altres espais en que l'infant és el protagonista i el responsable del seu temps, donant així, l'oportunitat a l'infant d'investigar i ser capaç de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Memòria pràctiques monitor lleure
  • Memoria Monitor De Lleure
  • memories monitor de lleure
  • memoria curs monitor lleure
  • Memòria de monitora de lleure
  • memoria monitora de lleure
  • Memoria Monitora Lleure
  • Memoria De Practiques Del Curs De Monitor

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS