menguns

Páginas: 6 (1336 palabras) Publicado: 9 de octubre de 2013
 LA SIDA














































Índex

1. INTRODUCCIÓ. Cap a l’eradicació de la sida

2. Vídeo 1: VIH, un virus amb múltiples cares canviants

3. Videojoc – Frenem la sida

4. Vídeo 2: Unim esforços per trobar una vacuna contra el VIH

5. Vídeo 3 : VIH-SIDA: qüestions ètiques








1.-INTRODUCCIÓ.Cap a l’eradicació de la sida


Actualment hi ha uns 34 milions de persones infectades pel VIH arreu del món i que se’n diagnostiquin 7.000 noves infeccions cada dia.

-Busca informació i explica la diferència entre VIH i sida:

La diferència entre el VIH i la SIDA és que el VIH (Virus de la Immunodeficiència Humana) és el virus que provoca la malaltia de la SIDA ( Sindrome de la ImmunoDeficiència Adquirida) quan afecta a l'ésser humà. La SIDA apareix quan el sistema immunitari té una resposta deficitària. Determinades infeccions oportunistes poden arribar fins i tot a causar la mort. La SIDA requereix un tractament vitalici per a poder portar una vida amb normalitat. No té cura i no té vacuna. El VIH és un virus de la família dels retrovirus, i és també un lentivirus,l'individu que està infectat pot estar molts anys en latència. En canvi té un cicle de replicació molt ràpid. Té una tasa de mutació molt alta i això li permet escapar-se dels anticóssos que intenten bloquejar-lo. El VIH ataca al sistema immunitari , especialment als limfòcits T o CD4





2.- Vídeo 1: VIH, un virus amb múltiples cares canviants


-Què és la sida? Com es transmet el VIH? Comens infecta el VIH? Coneix algunes xifres i característiques del VIH i de la sida.

La SIDA és el Sindrome de la Immunodeficiència Humana. El VIH es transmet mitjançant diferentes vies com ara amb les relacions sexuals sense protecció, per via sanguinea al compartir per exemples xeringues entre drogadictes i per per natal , es adir, de mare a fill durant l'embaràs , el part i la lactància, ElVIH ens infecta reduint dràsticament les nostres defenses i deixant-nos molt dèbils davant de possibles infeccions i enfermetats.

Hi ha 34 milions d’afectats per la SIDA i la majoria d’ells es troben a països sub desenvolupats o molt poc desenvolupats . Es calcula que l’any 2011 la SIDA va afectar a 2,5 milions de persones. Fins el dia d’avui, la SIDA s’ha cobrat 25 milions de víctimes i escalcula que els últims anys en moren 1,7 milions per any.








-Quina forma té el VIH? . Fes el dibuix del virus de la Sida i assenyala les seves estructures. Observa el següent enllaç.












http://www.rodrigojarpa.cl/web/index.php?option=com_content&view=article&id=78:diferencias-entre-vih-a-sida&catid=36:columnas&Itemid=183

-Observa el vídeo i fes les següentsactivitats

http://www.xplorehealth.eu/ca/media/vih-el-virus-de-multiples-carescanviants

a) Digues les diverses vies de propagació de la infecció

- Per la lactància, la reutilització d'agulles, per transfusió de sang, i per relacions sexuals sense protecció.


b) Explica l’evolució de la infecció pel VIH: des del contagi fins a les infeccions oportunistes

Primer el VIH és inserital nostre material genètic on serà tractat com si fos un dels nostres gens i utilitzarà la maquinaria de les nostres cèl·lules per generar nous virus que podran infectar altres cèl·lules.


c) Quines són les cèl·lules que són infectades pel VIH

El VIH infecta majoritariament cèl·lules del sistema immunitari








3.-Videojoc – Frenem la sida


Explora com els científics iels metges estan investigant per trobar una cura i una vacuna per al VIH i la sida.


Un cop hagis fet el joc, explica:
:
a) Tractaments per curar la infecció pel VIH

La primera teràpia disponible va ser l'AZT o zidovudina, un fàrmac desenvolupat primerament per a tractar les infeccions per la grip. Des del 1997 hi ha dos grups de medicaments antiretrovirals, els anomenats inhibidors de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS