Menor Indaptat

Páginas: 4 (849 palabras) Publicado: 29 de noviembre de 2012
Activitat : Personalitat del menor inadaptat

Valverde, en el capítol 7 del seu llibre: El proceso de inadaptación social realitza una lúcida interpretació sobre com es forma la personalitat delmenor inadaptat. Es una lectura força interessant per comprendre el posterior comportament que adapten aquest joves, i que t’ha de ser la clau per saber com intervenir amb ells.

1. Selecciona 3aspectes d’immaduresa i 3 d’ inseguretat plantejats per l’autor i justifica perquè els consideres importants com a trets dels processos d’inadaptació.


Un clar símptoma d’immaduresa és l’escàssentiment de culpabilitat degut a que el menor veu a la societat com a l’agressor i els seus actes, des de el seu punt de vista, són mètodes de defensa per evitar rebre més cops dels que ja ha rebut en laseva curta vida.
En segon lloc, una característica de la immaduresa del menor és el buit que senten dins d’ells mateixos degut a les constants agressions de l’entorn, i que moltes vegades omplenamb actes involuntaris perquè el que pretenen és obtenir el màxim plaer “aquí i ara” i a més, són incapaços de descriure una pròpia imatge d’ells mateixos.
En tercer lloc, el menor inadaptat escaracteritza per un gran sentiment de soledat, ja que el menor no té verdaderes relacions (majoritàriament tenen el que ells anomenen “colegas” però mai desenvolupen una verdadera amistat) i aquelles queté acostuma destruint-les dins del seu comportament autodestructiu i agressiu, per el qual no l’importa fe mal als altres, ni tampoc a ell mateix.


En el cas de la inseguretat del menor ipodem destacar la reaccions desproporcionades que tenen davant d’alguns successos degut a un baix nivell de resistència a la frustració i a l’alt grau de violència potencial que el porta a perdre el pocautocontrol que tenen sobre ells mateixos.
En segon lloc, ens trobem davant d’una desvinculació respecte a l’entorn que és manifesta a través de la indiferència davant de tot i de tots i d’un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • menores
  • MENORES
  • A la menor
  • Menor
  • Menores
  • menores
  • Menores
  • los menores

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS