Mercadona

Páginas: 6 (1401 palabras) Publicado: 7 de octubre de 2012
ENCARNA PÉREZ MÁRQUEZ


Prova d'avaluació continuada 4. Debat


INFORME FINAL: EL CAS DE MERCADONA


L'estratègia de l'empresa Mercadona està basada en el model de gestió de la QUALITAT TOTAL. Això ha estat una de les aportacions més ha sortit en el debat realitzat durant aquests dies.

Per mitjà d'aquest model, Mercadona té com a objectiu satisfer amb la mateixa intensitat als cincscomponents que formen part de l'empresa: "jefe" (millor dit client), els treballadors, els proveïdors, la societat i finalment el capital. De fet el client és l'eix de l'activitat empresarial, per això, tal com hem comentat tots, la filosofia de Mercadona és incrementar el valor del client, eliminant les ofertes, promocions i descomptes i mantenint sempre la seva política de SEMPRE PREUS BAIXOS(SPB). A més aquesta empresa per conèixer les necessitats dels seus clients manté un diàleg contacte amb ells. En aquest sentit, i tal com s'ha dit al debat utilitzen diferents activitats de comunicació per fer-ho: els propis treballadors que són els que fan la promoció dels productes, el "boca-orella" entre els propis clients, bústia de suggeriments en les seus establiments, el que diem vendadirecta. És per això que Mercadona considera que aquesta és una manera molt més eficient i barata d'invertir que no pas utilitzar campanyes publicitàries en els mitjans de comunicació que en molts casos tenen un cos elevat; a més també hem vist que aquesta és la forma és directe de conèixer els gustos dels consumidors i detecta els diferents productes que necessita el consumidor habitual i lestendències futures, així com tracta d'avançar-se a les necessitats dels seus clients a través de programes d'innovació, desenvolupament i millora de productes. En definitiva, el que Mercadona té com a objectiu és proporcionar al client la possibilitat de realitzar la seva compra total sota els principis de "màxima qualitat, màxim assortiment, preus baixos i comprar ràpidament". Però també, segons lapolítica de l'empresa, la qualitat per al client implica comoditat, rapidesa, bon servei i varietat de productes. En relació a la varietat, també a sortit en el debat el fet si Mercadona podria substituir els productes del lineal de Marca del Fabricant (com coca-cola) pels seus productes de marca blanca (productes com per exemple la marca Hacendado). Han estat varies les opinions, tant en pro com encontra, però crec que finalment hem arribat a la conclusió malgrat que amb Mercadona està fent una política d'ampliació dels seus productes de marca blanca, és ben evident que no deixarà de vendre la resta de productes, sobretot tenint en compte que ha de satisfer al seu públic objectiu. Mercadona amb sistema el que ha fet és fidelitzar la compra dels productes recomanats generant confiança, peròtambé permet que els seus clients tinguin al seu abast poder comprar productes de primeres marques.

En relació als treballadors, la política de Mercadona és aconseguir que els seus empleats es sentint part important de l'empresa, per això el fet que aquests siguin els que facin la publicitat dels seus productes als "jefes" és una manera d'implicar-los i de reconèixer la seva vàlua. De fet en eldebat, hi han hagut poques intervencions parlant sobre l''importància dels treballadors, més enllà de reconèixer que són l'instrument de comunicació publicitària que té l'empresa.

Pel que fa als proveïdors (o millor dir inteproveïdors), el model de gestió de Mercadona en relació als proveïdors és un dels factors més importants i que influeix en l'èxit de l'empresa. De fet la relació Mercadona i elsseus interproveïdors persegueix la cooperació mútua, l'estabilitat en la relació, els beneficis mutus, això com compartir formació i informació per la millora dels processos de negoci i implementar nous sistemes innovadors; i sobretot comparteixen el mateix objectiu: satisfer al "jefe". És per això que per aconseguir-ho, Mercadona estableix amb els seus interproveïdors uns vincles molt...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mercadona
  • Mercadona
  • Mercadona
  • Mercadona
  • mercadona
  • MERCADONA
  • Mercadona
  • mercadona

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS