Mercats Imperfectes

Páginas: 4 (873 palabras) Publicado: 17 de enero de 2013
[pic]

TEMA 5. MERCATS IMPERFECTES

1. Què és un mercat imperfecta?
Un mercat imperfecte és aquell en què les condicions d'oferta o demanda es troben condicionades o alterades d'alguna maneraque impedeix l’evolució normal. En molts casos, els mercats imperfectes ho són a causa de condicions de monopoli, situacions d'exclusivitat, obstacles de diversos tipus, situacions de bloqueig, etc, queresponen a una àmplia multiplicitat de raons.

2. Dins els mercats imperfectes n’hi ha de molts tipus:


MONOPOLI

La Pèrdua de Clients de Telefónica a banda ampla de mòbil s’agreujaMovistar perd més de 100,000 línies de mòbil i 26.000 de banda ampla. El Mercat creix per les operadores Alternatives i els Mòbils Virtuals.


La pèrdua de clients de Telefónica a Espanya s'agreuja entots els fronts. La crisi ha intensificat la competència, ja que els consumidors busquen ofertes més barates i Telefónica, amb els preus més alts, està patint una contínua pèrdua de clients i de quotade mercat. A l'agost, segons les dades publicades avui per la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT), la pèrdua es va agreujar. Movistar va cedir més de 100.000 clients de mòbil i 26.000 debanda ampla en dos mercats que van créixer durant el mes. A això se suma la sagnia a les línies de telefonia fixa, el mercat que perd força i en el qual l'antic monopoli és l'absolut dominador.La mala evolució dels seus negocis a Espanya ha provocat una reacció comercial per part de Telefónica amb ofertes agressives en preus al setembre. El problema per a Telefónica és que necessita serselectiva amb les seves ofertes. Al ser l'operadora amb major quota de mercat i els preus més alts, corre el risc de perdre quota si no baixa els preus o de perdre ingressos si els baixa.


Lacompanyia ha substituït els responsables del negoci a Espanya i ha nomenat nous gestors perquè intentin contenir la pèrdua de clients, ingressos i resultats. En paral·lel, l'empresa ha posat en marxa un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mercats
  • Imperfect beauty
  • Amelogenesis imperfecta
  • La belleza imperfecta
  • MERCATS i CONDUCTA PAC1
  • competencia imperfecta
  • Gestion de lo imperfecto
  • MERCADO IMPERFECTO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS