merdi pura

Páginas: 9 (2097 palabras) Publicado: 7 de mayo de 2014

“FONTS D’ENERGIA”
TREBALL 2º AVALUACIÓ


02/03/2014
1ºESOV
CARLA RIBAS MORENO



ÍNDEX
1. L’ENERGIA I LES SEUES FORMES
1.1 FORMER DE L’ENERGIA : pàg 1
1.2 UNITATS DE MESURA DE L’ENERGIA : pàg 1
2. TRANSFORMACIONS DE L’ENERGIA
2.1 LA POTÈNCIA : pàg 3
3. FONTS D’ENERGIA
3.1 FONTS D’ENERGIA NO RENOVABLES : pàg 3
3.2 FONTS D’ENERGIA RENOVABLES : pàg 5
4. MÀQUINESTÈRMIQUES
4.1 LA MÀQUINA DE VAPOR : pàg 6
4.2 LA TURBINA : pàg 7
4.3 EL MOTOR D’EXPLOSIÓ : pàg 7



Bibliografía
TOT BUSCAT AL LLIBRE



1.L’ENERGIA I LES SUES FORMES
L'energia és una magnitud física que és un atribut present a qualsevol sistema físic i que es pot manifestar en forma de treball útil, de calor, de llum o altres maneres. Està molt relacionada amb el treball, l'entalpia,l'entropia i, en física nuclear, la massa. L'energètica, que inclou la termodinàmica i altres aspectes, és la branca de la ciència que s'ocupa de l'estudi de l'energia i la tecnologia energètica la que l'aplica.
1.1 FORMES DE L’ENERGIA
L'energia es presenta de distintes formes, que es poden convertir unes en altres:
Energia cinètica . Està associada als objectes en moviment . Un cos en movimentés capaç de provocar canvis que no podria fer estant en repòs . Aquesta energia depèn de la velocitat i la massa del cos .
Energia potencial . Està associada a la posició que ocupa el cos . Per exemple , un cos situat a certa altura del sòl pot caure , posant-se en moviment i empènyer a un altre.
Energia elèctrica . Relacionada amb el moviment de les càrregues elèctriques . És una energia moltversàtil ja que pot convertir fàcilment en altres formes d'energia . És neta , de fàcil transport i disponible . El funcionament dels electrodomèstics a la llar és un exemple del seu ús .
Energia interna . Es relaciona amb els moviments que tenen les partícules que formen els objectes . És proporcional a la massa ia la temperatura dels objectes i és important en els canvis d'estat. Per exemple ,quan l'aigua passa de sòlid ( gel ) a líquid augmenta la seva energia interna .
Energia química . La tenen els compostos químics i es posa de manifest en les reaccions químiques . La tenen els aliments , les bateries , les piles , la gasolina o el gas natural.
Energia nuclear . Es genera en el nucli dels àtoms , d'on s'alliberen grans quantitats d'energia . S'utilitza en les centrals nuclears perproduir electricitat .
Energia tèrmica o calor . És una energia que passa d'un cos a un altre en estar a diferent temperatura . La calor és una energia en trànsit , una forma depassar energia a un altre ( des del de major temperatura al de menor temperatura ) .
1.2 UNITATS DE MESURA DE L’ENERGIA
En el sistema internacional (SI), l’energia es mesura en joules (J). Per a expresar quantitatsd’energia superiors també s’utilitza el quilojoule (KJ), que es equival a 1000 J.


2.TRANSFORMACIONS DE L’ENERGIA.
En aquest circuit, l’energia química de la pila es transforma en èlectrica. El corrent generat es converteix, enpart, en energía calorífica i, en part, en energía lumínica.

L’energia metabólica del xicot de la il·lustració es converteix en l’energia cinètica que adquireixen ell mateix i el carro. Una part es transforma en calor que es dissipa en el medi.

En les estrelles l’energia nuclear dels àtoms lleugers, com l’hidrogen, es transforma enenergía lumínica i térmica de gran intensitat.

En els panells fotovoltaics, l’energia lumínica que arriba del Sol es transforma directament en energía eléctrica.

L’energia química emmagatzemada en les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • estado merdia
  • Merdios de impugnacion
  • Pure
  • purer
  • Que Es Un Pure
  • Pures
  • Puros
  • “Los puros y los impuros”

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS