Mesquita De Cordoba

Páginas: 4 (953 palabras) Publicado: 7 de noviembre de 2012
HISTORIA DE L’ART

Comenta la imatge seguint la pauta que tens a continuació:
Fitxa Tècnica:
-Obra: Mesquita de Còrdova
-Autor: desconegut
-Cronologia:785-788
-Estil: hispanomusulmà-Tipologia: mesquita

Descripció formal:
-Elements estructurals: Tota l’obra representa un mur homogeni de 178 x 125 m com si fos una muralla i sense façana principal que envolta tot el recinte.
Lesportes presenten una estructura de tres cossos (un de central d’obertura i dos de laterals cecs). Al mur occidental s’aixeca l’antic minaret convertit posteriorment en campana cristià.
-Elementsdecoratius: Decorat amb arcs de ferradura o lobulats i gelosies.
-Descripció de la planta: L’interior de la mesquita es pot dividir en dues parts ben diferenciades: el pati de tarongers i la sala d’oració o“haram”.

Entorn i integració urbanística: La mesquita orienta un dels seus murs a la Meca. Les tonalitats ocres del material com la seva alçada fa que la mesquita quedi totalment integrada al’entorn.

Funció, contingut i significat: La mesquita és l’expressió artística més evident de la fe islàmica. També tenia una finalitat política, perquè l’obligatorietat de l’oració permetia als califes decontrolar de prop les classes aristocràtiques i polítiques.

Models i influències: Aquest a mesquita de Còrdova la van concebre com una rèplica adaptada de la gran mesquita de Damasc. Van rebreinfluències de l’arquitectura romana.
La mesquita de Còrdova va aportar nombroses innovacions entre les quals destaca la introducció de guix com a material d’ornamentació interior, l’ ús decoratiu de lesinscripcions cúfiques que lloen el nom d’Al·là i la tipologia de minaret que va servir de model per altres mesquites d’Al-Andalus.

*Cerca informació a internet sobre la catedral cordovesaconstruïda a l’interior de la mesquita. Quan es va construir? Qui en va ser l’arquitecte? Per què es va destruir una part de l’edifici musulmà?

3Defineix:
-Mesquita: És el temple de religió...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mesquita de Còrdova
  • Mesquita De Còrdova
  • arbol de mesquite
  • cordoba
  • Córdoba
  • Cordoba
  • Cordoba
  • Cordoba

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS