MESSI

Páginas: 2 (453 palabras) Publicado: 6 de marzo de 2014
Lionel Andrés Messi, també conegut com a Leo Messi, (Rosario, Argentina, 24 de juny de 1987) és un futbolista argentí que juga al FC Barcelona i a la selecció de l'Argentina.

Es va formar a lescategories inferiors de Newell's Old Boys, i més tard a la Masia del Barça, on va arribar amb l'edat de 13 anys. Va debutar amb el primer equip en un partit oficial a la temporada 2004-2005 i vacomençar a destacar la temporada següent.

Molts mitjans de comunicació l'han qualificat de successor de Diego Armando Maradona, i fins i tot ell mateix l'ha designat successor seu.[3][4] Amb el pas deltemps i amb els mèrits assolits, molts consideren que ja ha superat Maradona. Els anys 2009, 2010, 2011 i 2012 va rebre la Pilota d'Or, i va esdevenir així el primer jugador format al planter del Barçaen guanyar aquest guardó, i en assolir-la quatre anys seguits.[5][6]

Leo Messi va començar a jugar al futbol de molt petit i el seu potencial va ser ràpidament identificat pel Futbol Club Barcelona.Va deixar Rosario —mentre militava al Club Atlètic Newell's Old Boys— i es va traslladar a Europa als 13 anys juntament amb la seva família, on el FC Barcelona li va oferir de pagar les despeses dela seva malaltia hormonal (900 USD mensuals).
Inicis
Quan tenia poc més de cinc anys, Messi va començar a jugar a futbol pel Grandoli. El 1995 va canviar d'equip.[7] Quan tenia 11 anys, li vandiagnosticar una deficiència de l'hormona del creixement.[8] El River Plate va mostrar interès en el progrés de Messi, però no tenia prou diners per pagar el tractament de la malaltia que costava 1500dòlars al mes. Carles Rexach, el director esportiu del FC Barcelona, tenia coneixement del talent de Messi, i el va contractar després de veure'l jugar,[9] i es comprometé a pagar el tractament si estavadisposat a començar una nova vida a Catalunya.[7] Messi va començar als equips juvenils del club.[9]

Leo Messi és considerat el millor jugador del món, com ho demostren els seus quatre premis...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Messias
  • Messi
  • Messi
  • Messi
  • messi
  • MESSI
  • Messi
  • Messi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS