Metabolismo

Páginas: 4 (927 palabras) Publicado: 17 de febrero de 2015

3.1. L’activitat enzimática.
La substància sobre la qual actua un enzim s’anomena substrat. En les reaccions, poden haver un o dos o més tipus de substrats:
Un sol substrat: Substrat (S) +enzim (E), actúen fixant el substrat a la seva superficie per mitjà d’enllaços febles. Així es forma el complex enzim-substrat (ES). D’aquesta manera es generen tensions que debiliten els enllaços internsdel substrat, i es forma un complex enzimàtic activat. Els enllaços forts i l’enzim, que te la capacitat de controlar el substrat, trenquen el complex enzim-substrat en dos productes.

Dossubstrats:
Activitat enzimática en reaccions amb dos substrats:















Activitat enzimática amb dos substrats succesius:










3.2. El centre actiu de l’enzim.Característiques del centre actiu:
Ocupen una part molt petita del volum total de l’enzim.
Tenen estructura tridimensional, de forma que la cavitat facilita que el substrat hi encaixi i que lesaltres molècules no accedeixin.
Estan formats per aminoàcids, allunyats de l’estructura primària.
Els radicals d’alguns d’aquests aminoàcids presenten una afinitat química pel subtrat, per aixòl’atrauen i estableixen enllaços febles.



3.3. L’especificitat dels enzims.












3.4. La cinètica de l’activitat enzimática.
En una reacció enzimàtica amb una concentració d’enzimconstant, si augmenta la concentració de substrat es produeix un augment de la velocitat de reacció. Aquest increment en la velocitat de reacció es dóna perquè, com hi ha mes molècules de substrat perunitat de volum, s’augmenta la probabilitat de trobada entre substrat i enzim.
Si va augmentant la concentració del substrat, arriba un momento en què la veocitat de la reacció deixa de créixer, ésa dir, arriba a la velocitat máxima. Això vol dir que totes les moècules d’enzim ja estan ocupades per molècules de substrat, formant el complex enzim-substrat, fet que s’anomena saturació de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Metabolismo
  • metabolismo
  • metabolismo
  • Metabolismo
  • METABOLISMO
  • Metabolismo
  • El Metabolismo
  • El metabolismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS