Metal·lografia

Páginas: 4 (911 palabras) Publicado: 17 de febrero de 2012
Jordi Forns

Metal·lografia

Introducció

La metal·lografia és la ciència que estudia la microestructura dels materials existents, relacionant-los amb la seva composició, estructura ipropietats . S’anomena “metal·lografia” perquè el primer material a estudiar van ser els metàl·lics, però ara mateix, també coneixem altres materials com els ceràmics, polímers i els compostos.

En aquestcas, s’estudiaran els materials metàl·lics i aliatges, i per tant, s’ha de conèixer que és un metall.

La ciència de materials defineix un metall com un material en el qual hi ha un solapament comú ala banda de valència i la banda de conducció en la seva estructura electrònica ( enllaç metàl·lic ). Això li dóna la capacitat de conduir fàcilment calor i electricitat , i generalment la capacitat dereflectir la llum, el que li dóna la seva peculiar brillantor. En absència d'una estructura electrònica coneguda, s'utilitza el terme per descriure el comportament d'aquells materials en què, encerts rangs de pressió i temperatura , la conductivitat elèctrica disminueix en elevar la temperatura, en contrast amb els semiconductors.

El concepte de metall refereix tant a elements purs, així comaliatges amb característiques metàl·liques, com l’acer i el bronze . Els metalls comprenen la major part de la taula periòdica dels elements i se separen dels no metalls per una línia diagonal entreel bor i el poloni. En comparació amb els no metalls tenen baixa electronegativitat i baixa energia d'ionització , pel que és més fàcil que els metalls cedeixin electrons i més difícil que els guanyin.Materials i Mètode.

Els materials a utilitzar en l’assaig són:

Materials metàl·lics a estudiar.

Ulleres de seguretat.

Pinces.

Polidora o equip de devastats.

Microscòpic òpticmetal·logràfic.

Reactiu d’atac.

Alcohol.

Alúmina (Al203).

Papers abrasius de SiC.

Panys de polit.

Preparació de la superfície a analitzar
Per a aquest assaig és necessària la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS