Metalls pesats al sòl

Páginas: 30 (7374 palabras) Publicado: 26 de abril de 2014
1. Introducció

L’efecte causat per la presència de qualsevol tipus de metall en el sòl provoca una sèrie de fets. El més important és el que deriva dels metalls tòxics, que pel fet de ser pesats no es poden eliminar fàcilment, i l’acumulació d’ells als sòls implica unes conseqüències amb les que s’ha de viure.

En aquest pre - projecte es pretén analitzar alguns dels conceptes que englobael fet d’estudiar els riscos que aquests metalls comporten, és a dir, vocables com biodisponibilitat, especiació, metalls tòxics, sòls i d’altres es defineixen per a poder entendre, si més no, a trets generals, el contingut que a continuació es pretén presentar.

La toxicitat dels metalls es pot expressar com la facilitat amb que els éssers vius poden absorbir-los. Però no totes les espèciestenen la mateixa afinitat pels metalls, i si a això se li suma el fet de l’exposició diària que sofreixen els éssers vius a aquests tipus de metalls, el problema s’agreuja.

Els metalls presenten les característiques de l’acumulació i la permanència; la presència dels metalls tòxics en els sòls i el contacte diari amb ells propicien aquests trets negatius, cosa que provoca un risc per a qualsevolésser viu que hi viu exposat. Un exemple conegut és la correlació que existia entre el plom que contenien les gasolines i els nivells que es detectaven en la població, els sòls i la vegetació .

Però el problema recau en el fet que els metalls no poden ser degradats o destruïts i el poder incorporar-se al cos humà no allibera pressió. Aquests metalls poden arribar al cos humà i als altres éssersvius a través de l’aigua, els sòls – tema central del treball -, l’aire, els aliments, etc.

El sòl és un recurs necessari i útil, que sustenta gran part d’activitats humanes. A causa del creixent desenvolupament industrial, la contaminació dels sòls s’ha intensificat notablement en els darrers temps, i aquest fet és transcendental: si el sòl es veu afectat, l’aigua i l’aire que hi estan encontacte es veuran sotmesos a aquests problemes directa i indirectament; conseqüentment, les cadenes tròfiques aniran traslladant aquesta contaminació fins arribar a afectar els ecosistemes, i com a últim eslavó de la cadena, als éssers vius i, en concret, a l’home.

Aquestes activitats humanes estan modificant els cicles naturals biològics, químics i geològics dels metalls presents en els sòls, elsquals persisteixen en el medi ambient ja que no poden ser destruïts o degradats. Aquest fet en provoca l’acumulació i la conseqüent contaminació, punt de partida pel risc incipient que presenta aquesta situació enfront la vida natural.












2. Objectius

En aquest projecte es pretén analitzar, tal i com el títol indica, el risc que suposa la presència de metalls tòxics en elssòls. A més a més, també es vol analitzar la manera a procedir per tal de detectar-ne la seva presència en aquest medi mitjançant tècniques especials i que donin resultats acceptables per tal de poder procedir després amb la cautela i seguretat que són necessàries en aquests casos.

Un cop estudiats els passos i la metodologia a seguir, es mostra una tècnica de detecció de la presència d’aquestscontaminants en el sòl, de tal manera que després es puguin comparar els resultats amb la legislació actual i poder decidir si la presència del metall i/o metalls de la mostra estan en la proporció adequada o cal eliminar-los perquè passen el llindar legal permès.

Tot i l’existència de diversos mètodes d’extracció dels contaminants del sòl, i més concretament, de metalls pesants, molts d’ellsimpliquen la tasca de desplaçar tot el sòl contaminat, tractar-lo i després reinstaurar-lo a la zona, una feina costosa, difícil i no sempre possible de dur a terme.

I és aquest el motiu pel que es té la intenció de trobar mètodes d’extracció de més fàcil realització. Els costos és un valor afegit que s’ha de tenir en compte en aquests casos, ja que la problemàtica mediambiental, tot i que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • pesats
  • Metalls no fèrrics
  • Els metalls
  • Metalls no ferrics
  • obtencio de metalls
  • Metalls
  • la corrosió dels metalls
  • Precipitació De Metalls Pesants

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS