Metode inductiu

Páginas: 2 (392 palabras) Publicado: 18 de mayo de 2011
MÈTODE INDUCTIU
S'ha de recordar que per a Bacon la ciència ha de tindre un objectiu pràctic: transformar la Naturalesa per a posar-la al servei de l'home, la qual cosa suposa conèixer-la bé. Pertant, aquest mètode també té finalitat pràctica.

Per a Bacons tot cos té múltiples naturaleses(propietats), les quals tenen com a causa imminent una forma(essència i llei imminent). Aquesta, sempreesta oculta i ha de ser descoberta, per tant, si la descobrim, podrem modificar les seves propietat de forma segura i no per l'atzar.

El mètode inductiu de Bacon correspon a un desenvolupament de lametodologia adequada per a aconseguir la restauració de les ciències. Aquesta es fundà en la lògica experimental i inductiva que universalitza a posteriori, a partir d'una exhaustiva valoració del'experiència i la suma de casos particulars.

L'objectiu d'aquest mètodes era aconseguir “engendrar en un cuerpo una nueva o nuevas naturalezas, transormar unos cuerpos en otros en la medida de loposible “.

El mètode per a descobrir les noves formes és la inducció, aquest recull les dades obtingudes a partir de l' exhaustiva observació de casos particulars. Tot seguit, elabora diferents taulesde confecció amb les dades obtingudes(presència, absència i graus)

1. Taula de presència: com és de constant un fenomen tot i que canviïn altres que hi tenen relació, amb això arriba a laconclusió de que aquest és la forma.

2. Taula d'absència: un fenomen inclou o exclou un altre, l'inclòs o exclòs constituirà la forma o no formarà part d'ella.

3. Taula de graus: en quina mesural'influencia d'un fenomen, per estar més o menys present, afecta a un altre fenomen.

Mitjançant aquestes taules s'arriba a aconseguir veritablement el que la cosa es,com canvia, quina es la sevaestructura en profunditat,etc.

Bacon considera que aquest és l'únic camí per assegurar el coneixement i formular veritables lleis sobre la natura.

Se le reconoce por haber aportado la Lógica al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Metodo Y Sus Metodos
  • Metodos De Metodos
  • El metodo
  • Metodos
  • Metodos
  • El metodo
  • Metodo
  • Metodos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS