Metodes Investigacio PAC1

Páginas: 12 (2844 palabras) Publicado: 10 de marzo de 2015

1. Prengueu en consideració el disseny d'aquesta investigació. Segons la vostra opinió, es pot considerar un disseny de caràcter experimental? Per què? Argumenteu a partir de les dades de l'experiment mostrat.

Analitzarem la condició de disseny experimental d’aquesta investigació atenent a les sis característiques distintives (pàg.15 mòdul 5) que ha de tenir un disseny experimental pròpiamentdit.
Equivalència estadística de subjectes en diversos grups normalment formats a l’atzar. La primera característica que ha de reunir una investigació experimental és l’agrupament de subjectes en grups equivalents; perquè les diferències que puguin aparèixer entre els grups després de la manipulació de variables no es pugui atribuir a les diferències inicials dels grups. Normalment, la manera deformar els grups és assignant els subjectes a l’atzar. En aquesta investigació es reuneixen dos grups de subjectes equivalents. L’assignació als grups però, no es fa a l’atzar sinó tenint en compte els resultats del test d’intel·ligència WISC, l’edat, el col·legi i els fonemes treballats. Per tant, aquesta premissa no es compleix.
Comparació de dos o més grups. En aquesta investigació sí que esdóna aquesta condició. Hi ha dos grups amb els quals s’establiran comparacions després de la intervenció o manipulació de la variable independent. Es compararà el rendiment dels nens que han treballat el material amb els logopedes amb els que no ho han fet.
Manipulació directa de les variables independents (VIs) o causes. La variable independent d’aquesta investigació és el vocabulari bàsic ifuncional per a treballar la fonètica. És l’investigador qui manipula o estableix diferents condicions a la VI, essent així una variable qualitativa categòrica detallada amb un grup control on la condició és la no utilització dels materials; i amb un grup experimental on l’investigador intervé directament.
Mesura de cada variable dependent (VD) amb valors numèrics. La VD és el rendiment general, unavariable que sorgeix de la combinació de les variables rendiment espontani i el rendiment a classe dels nens. La VD es mesura tant en el grup control com del grup experimental. En aquesta investigació la VD es pot quantificar i operativitzar a través d’una escala que s’elabora per l’avaluació dels fonemes treballats.
Utilització d’estadístics. En aquesta investigació s’utilitza l’anàlisiestadística de les dades per així poder fer generalitzacions. S’utilitza el test de Wilcoxon, un estadístic que substitueix l’aplicació de la T- Student que s’utilitza amb més freqüència. La T de Wilcoxon s’utilitza en casos on les dos mostres de grups no s’han escollit a l’atzar o no es pot assegurar una distribució homogènia, com el cas que ens pertoca. També s’utilitzen estadístics a l’hora d’analitzarla significació dels dibuixos dels materials (percentatges, mitjanes).
Un disseny que controli al màxim les variables estranyes. Aquesta investigació també té en compte el control de variables estranyes que poden influenciar la variable dependent. Per exemple, adjudica el mateix logopeda a parelles de perfils semblants (emparellament de subjectes) per anular al màxim la variabilitat docent.S’acorda una guia d’observació i registre de les conductes desadaptades, i es fa un seminari sobre normes i ús del material per a que tots els logopedes l’utilitzessin de la manera més semblant possible. En l’anàlisi sobre el significat dels dibuixos també es té en compte el cansament dels subjectes com a variable que podria afectar als resultats i es controla l’ordre i la forma de presentació de lesfitxes.

Hem vist que de les sis condicions necessàries per a què una investigació sigui considerada experimental aquesta, les compleix totes amb l’excepció de l’assignació a l’atzar dels dos grups. L’única diferència que té respecte el disseny pròpiament experimental de pretest-posttest amb grup control és la no aleatorització del grups.
És per això que sí considero que aquesta investigació té...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mètodes dissenys i tècniques en investigació psicològica PAC1
  • Mètodes dissenys i tècniques en investigació psicològica PAC1
  • Metodos De Investigacio
  • Metodos de investigacio
  • metodos de investigaci n en neurociencias
  • METODOS DE INVESTIGACI N
  • investigaci, metodos y tipos
  • Metodos Investigaci N

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS