Metodo Gronholm

Páginas: 6 (1309 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2012
04/11/2012

OBJECTIUS EL MÉTODO-ESTADA A LA EMPRESA
1. Descriure les tècniques bàsiques per a la selecció de personal i valorar aquestes tècniques.

A) La primera prova consisteix en esbrinar qui és el mentider i implicat en l’empresa, ja que els han informar que hi ha un talp. Encara que apuntaven contra Enric, van decidir que en realitat no hi havia cap talp i que totseren candidats.
En aquesta prova es pot observar la capacitat d’anàlisi dels candidat i la capacitat de selecció segons els arguments que aporta cadascú.

B) Els candidats al lloc d’ocupació, treballen en equip i per això han de triar a un líder, que en aquest cas escullen en Julio.
Aquesta prova serveix per veure qui té més poder de convicció a l’hora de presentar-se per ser el líder delgrup.

C) A les pantalles de l’ordinador del candidats apareixen unes dades d’en Julio, on se exposa que va trair a la seva anterior empresa perquè el residus tòxics acabaven a la mar i no feien res per evitar-ho a pesar de les advertències del nou líder, per tant aquest va decidir denunciar a la seva empresa.
La següent prova consisteix en que els postulant han de fer-se passar per lesmembres de l’empresa i decidir si el Julio ha de continuar en el procés de selecció o si ha de retirar-se. Decideixen que no continuï en el procés.
En aquesta tècnica es pot observar el treball dinàmic en equip on han de decidir si es millor un empleat legal que compleix les normes o si és fidel a la seva empresa.

D) En aquesta prova la empresa Dekia ha informat als candidats que sóna l’any 2013 i acaba de esclatar la tercera guerra mundial, però per fortuna es troben en un refugi, encara que no hi ha lloc per a tots els candidats i un ha de sortir del refugi.
En aquesta prova els postulants han de aportar arguments en quant a supervivència dins el refugi, i han de demostrar la seva fortalesa i originar estratègies per seguir dins del refugi.

E) Ricard (el talp) liconta a Enric durant un descans que va ser el cap d’una organització sindicalista quan treballava a una empresa de Argentina. Montse, la secretaria, va entrar a la sala i li va demanar a l’Enric que li contès el que sabia.
En aquesta prova es mesura la resistència davant la pressió, els valors y ètica professional.

F) La sexta prova consistia en que cadascú dels postulants era de unpaís i havia de defensar que la seva economia era la millor. Havien de dir una cosa bona de la seva economia i passar-li la pilota al següent. Nues defensava l’economia de França, Carles la de Anglaterra, i Fernando la de España. Neus i Carles aprofiten el domini del idioma per atacar en Fernando.
En aquesta prova es pot mesurar la agilitat mental en una situació adversa amb pocs elements per veureles capacitats de candidats.

G) En la prova final Ricard va xerrar amb en Carles per dir-li que Neus tenia totes les probabilitats de ser l’escollida, però que encara tenia una possibilitat, havia de aconseguir que Neus sortís per la porta i se n’anés del procés. El mateix li va dir Montse

2. Valorar els rols que poden estar presents en un equip de treball.

* Ana: el seupaper dins l’equip de treball seria el de la maduresa i l’experiència, seria com la mare del grup. A més, es presenta de manera insegura.
* Ricard: pensa que el mètode que s’utilitza no té sentit, i critica tot el que fa l’empresa.
* Julio: aquest personatge es caracteritza com un triomfador i heroi del poble, ja que va preferir trair a la seva empresa abans de ser il·legal.
*Carles: pareix tímid durant la pel·lícula, diria que té un paper d’observador i d’aportar opinions, encara que al final sembla manipulador
* Enric: té un rol d’indecís i de “pilota”, ja que li sembla genial el mètode empleat.
* Fernando: és l’agressiu del grup, no és capaç de controlar-se.
* Neus: es mostra segura i manipuladora dins del grup de treball.

3. Elaborar mètodes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • metodo grönholm
  • El metodo gronholm
  • metodo de gronholm
  • Metodo gronholm
  • EL MÉTODO GRÖNHOLM
  • El método gronholm
  • El Metodo Gronholm
  • Método gronholm

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS