metodologia emocional

Páginas: 2 (445 palabras) Publicado: 29 de marzo de 2013
Metodologia
El principi de globalització suposa que l’aprenentatge és el producte d’establir múltiples connexions, de relacions entre allò nou i que ja està après. És, dons, un procés globald’apropament a allò que es vol conèixer. Aquest procés donarà fruits si s’estableixen aquestes relacions. El mestre proposa seqüències d’aprenentatge que requereixin la interrelació de continguts dediferent tipus i de diferents àrees.
És essencial partir dels coneixements previs del nen i de les seves experiències per afavorir un aprenentatge significatiu tractant de motivar a l’infant en tot moment.Per això, també ha d’haver-hi una bona interacció entre ell i el mestre. De tal manera que se li ha d’ajuda a que assimili conceptes nous i els relacioni amb els que ja tenia prèviament. Per això estracta d’arribar a assimilar els objectius des d’una metodologia activa, globalitzadora i amb significació.
A l’educació Infantil s’entén la metodologia globalitzadora com “una manera de fer”, unamanera d’integrar la totalitat dels conceptes que es treballen. Aquesta metodologia permet interrelacionar tots els continguts, àrees, activitats i, fins i tots, els objectius que entren a l’aula.Afavorirem així la integració, també, en tots els àmbits d’experiència de l’infant tot allò que sorgeix a l’escola.
L’activitat física, a més de la mental, és una de les fonts principalsd’aprenentatge i desenvolupament. Per tant, el coneixement serà més constructiu si també s’integren activitats relacionades amb el joc, l’acció i l’experimentació.
Encara que és important per una bon procésd’ensenyament-aprenentatge en totes les etapes, els aspectes afectius i relacionals són cabdals a l’educació infantil. L’ambient ha de ser càlid, acollidor i segur, el nen s’ha de sentir estimat, ambconfiança per afrontar els coneixements i aprenentatges que té per davant.
Pel que fa a les activitats, aquestes han de ser flexibles i s’han de poder adaptar als diferents ritmes dels infants.
La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estados Emocionales
  • La emocionalidad
  • La Emocionalidad
  • emocional
  • Emocional
  • Estados emocionales
  • emocional
  • EMOCIONAL

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS